Balul scafandrilor

De Veronica Bursaşiu
Balul scafandrilor
În acest an, Clubul de scufundări Nautilus va participa la o expediţie tip Discovery în Africa de Sud.

La Nautilus capeţi nu doar un brevet şi cunoştinţe ca să devii scafandru, ci ai parte şi de un anturaj în care te poţi regăşi, scufunda şi…distra pe cinste. Sâmbătă seara, scafandrii orădeni au fost la Bal la Forum Continental. Prilej pentru a prezenta bilanţul activităţii clubului pe 2012, dar şi pentru ca 39 de noi scafandri începători să fie brevetaţi şi 4 scafandri, care au absolvit cursul de Dive Master, să devină ghid subacvatic. Ei sunt: Lukacs Zoltan, Ile Alin, Biro Barna, Trandafir Elin. Asfel clubul orădean numără peste 550 de membrii şi un staf de doi instructori şi opt Dive Master, devenind cel mai mare club din România. Printre membrii se află prefectul Claudiu Pop, dar şi fiica sa Andrrea, fostul şef al Poliţiei Bihor, Adrian Bucur şi soţul senatorului Rozalia Biro, Biro Barna.

După înmânarea diplomelor celor care au absolvit cu succes cursul de scufundări în 2012, s-a făcut o prezentare de echipamente de scufundări nou apărute pe piaţă şi de tehnologii noi în domeniu. Participanţii au retrăit apoi momentele de neuitat din cadrul expediţiilor de scufundări din 2012: în februarie 2012 Thailanda în Insula Similian şi Koh Samui, în vară în Croaţia în insula Rab şi în Bali-Indonezia, în septembrie safari pe vapor o săptămână pe Marea Roşie, în Egipt. Iar 2013 a debutat extraordinar pentru membrii clubului, în februarie au fost în Boracay, în Insulule Filipine.

Emigrarea sardinelor

„În 2013, ne-am propus să participăm la o expediţie specială în stil Discovery, în Africa de Sud pe coasta de est, acolo unde două luni pe an, în iunie şi iulie apare un fenomen care se numeşte Emigrarea sardinelor (sardine run). Atunci se adună sute de milioane de sardine în bancuri de 5-6 km lungime şi emigrează până în Mozambic. Bineînţeles, aceste bancuri uriaşe sunt însoţite de răpitori ca rechini, balene, delfini, orci , iar de păsări care atacă în stil torpedou, din înaltul cerului, şi se scufundă până la 10 m. Pentru scafandri este un spectacol de nedescris, efectiv fierbe apa în jurul tău”, spune Tomi Lunca, coordonatorul activităţii clubului. După prezentările privind activitatea scafandrilor a urmat un spectacol de cabaret şi apoi concertul Andreei Bălan care a încins atmosfera în sală.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !