Bărbat de 60 de ani, lovit de trăznet

De Alexandra Lăzureanu
Bărbat de 60 de ani, lovit de trăznet
În cursul zilei de marţi, ISU Crişana a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană, aflată pe malul Crişului Repede, în localitatea Cheresig, comuna Toboliu, a fost lovită de trăsnet.

La locul indicat de apelantul numărului unic 112, s-a deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, însă, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă, medicul constatând decesul bărbatului în vârstă de aproximativ 60 de ani.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente cu consecinţe tragice, provocate de instabilitatea atmosferică, pompierii reamintesc cetăţenilor regulile de comportare în caz de furtună.

În cazul în care furtuna este iminentă: întrerupeţi orice activităţi în aer liber; intraţi în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism; închideţi ferestrele şi uşile; evitaţi duşurile ori sălile de baie deoarece conductele fixe ale instalaţiilor pot conduce electricitate; deconectaţi aparatele şi alte echipamente electrice precum computerele şi aparatele de aer condiţionat. Acestea se pot defecta ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

În timpul unei furtuni, dacă sunteţi în spaţii deschise, aşezaţi-vă ghemuit la pământ, ţinând capul cât mai aplecat, coatele pe genunchi şi mâinile pe urechi; reduceţi contactul cu pământul încercând să deveniţi o ţintă cât mai mică; nu vă întindeţi pe pământ; nu utilizaţi telefonul mobil; evitaţi: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în arie deschisă, câmpuri sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.; dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi, iar dacă sunteţi într-o zonă deschisă, mergeţi spre o zonă joasă, precum o vale; îndepărtaţi-vă de ape, garduri, şine de tren, cabluri şi conducte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !