Barem de CM pentru Cornelia Deiac

Cornalia Deiac
Cornalia Deiac
Atleta orădeană a sărit 6,67 metri, asigurându-şi astfel participarea la CM de sală.

Sezonul atletic de sală a debutat în mod fast pentru atletismul orădean. Etapa I a Concursului de Grand-Prix, desfăşurat la Bucureşti, a consemnat performanţa săritoarei în lungime Cornelia Deiac (CSU CSM, antrenor Virgil Preda), care a câştigat proba cu 6,67 metri. Rezultatul său constituie un nou record judeţean de sală la senioare, precum şi îndeplinirea baremului de participare la Campionatul Mondial indoor 2012, care va avea loc la Istanbul (Turcia), în luna martie. Baremul pentru Istanbul este de 6,65 m, iar vechiul record de sală al Corneliei era de 6,61 m. Săritoarea orădeană le-a devansat clar pe Viorica Ţigău (Olimpia Bucureşti CSM Giurgiu) cu 6,55 m, respectiv Alina Rotaru (Steaua) cu 6,39 m.

Speranţe pentru JO

„Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat, dat fiind că suntem abia la începutul sezonului. Am privit acest concurs ca pe unul de readaptare cu competiţiile, dar mă bucur pentru performanţa realizată. Sper ca acest an să realizez un barem şi mai important, cel de calificare la Jocurile Olimpice”, a afirmat Cornelia Deiac. La rândul său, antrenorul Virgil Preda este mulţumit de debutul elevei sale în noul an. „Noi venim după o perioadă de efort şi pregătiri, plină de oboseală. Nu m-am gândit nici eu la un astfel de rezultat, dar este foarte bine că am început sezonul cu o performanţă remarcabilă”, ne-a declarat Virgil Preda.

GP-ul din Capitală a prilejuit un alt rezultat bun pentru săritorul în lungime Andrei Sasca, acesta situându-se detaşat pe primul loc cu 7,46 m (nou record personal de sală). Colegiul său, Silviu Uivaroşan, a fost şi el aproape de podium, ocupând locul IV cu 7,19 m. Deşi este încă junioare II, Ligia Grozav a avut evoluţii bune la săritura în înălţime, clasându-se pe locul secund, cu 1,75 m. Proba a fost câştigată de o senioare, Daniela Stanciu (Rapid CSM Bucureşti) cu 1,80 m. Un alt orădean, Lénárd Norbert s-a situat pe locul III la triplusalt cu 15,03 m. La înălţime masculin, Ion Vasile s-a clasat pe locul VII cu 1,90 m, iar Sergiu Perţe a ocupat locul IX cu 1,85 m. Atleţii din probele de sărituri sunt pregătiţi de antrenorii Mariana şi Virgil Preda. La 800 m feminin, Dorina Körözsi (CS Crişul, antrenoare Ella Kovács) s-a situat pe locul III cu timpul de 2′ 11,38”.

G.N.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !