Bihorul, iar, în topul muncii la negru

De Dan Birta
Bihorul, iar, în topul muncii la negru
Din 200 de persoane depistate de Inspecţia Muncii că munceau la negru, 46 erau din judeţul Bihor.


Aproape jumătate dintre persoanele depistate că munceau fără forme legale de angajare în perioada 17 – 21 august 2015 erau din judeţul Bihor, potrivit ultimelor date ale Inspecţiei Muncii remise Jurnalului bihorean. Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 17 – 21 august 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 539.227 euro, adică 2.372.600 de lei. Au fost depistate 200 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 46 erau din județul Bihor și 26 din Mureș. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.846.100 de lei din care 1.410.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 7 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 300 de angajatori.

În domeniul SSM

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 526.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 39 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 18 dintre ele s-au înregistrat în București. La nivel național au fost dispuse 4 opriri de echipamente și 3 sistări de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor. „Inspirați de modele de bună practică în domeniu ale Uniunii Europene, ne străduim să facem ca locurile de muncă să devină mai sigure, mai sănătoase și implicit mai productive, spre binele lucrătorilor, al angajatorilor din mediul privat și al autorităților publice”, a declarat – Dantes Nicolae Bratu inspector general de stat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !