Bihorul, într-un proiect pilot pentru nevăzători

De Dan Birta
Echipamente pentru nevăzători la AJOFM Bihor
Echipamente pentru nevăzători la AJOFM Bihor
Persoanele cu dizabilităţi, în special nevăzătorii, vor avea servicii mai de calitate şi vor putea să se angajeze mai uşor.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Suport şi Formare pentru Dezvoltarea unei Societăţi Echitabile; SC Xerom Service SRL şi OsservatorioEconomico per lo Sviluppo della Cultura Managerială d,Impressa Italia implementeaza Proiectul „Îmbunătăţirea serviciilor pentru persoanele cu dizabilităţi”, proiect cofinanţat din FSE prin POSDRU 2007 – 2013, „Investeşte în oameni”.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea capacităţii şi modernizarea SPO pentru furnizarea de servicii inovative care vizează creşterea angajabilităţii clienţilor SPO- persoane cu dizabilităţi, prin dezvoltarea unui model care să fie implementat la nivel naţional şi pilotarea implementării unei soluţii de tip self service pentru persoanele cu deficienţe de vedere (la nivelul a patru agenţii teritoriale).

Beneficiari

Beneficiarii activităţilor proiectului sunt cele 42 de agenţii judeţene de ocupare a forţei de muncă şi 130 de persoane din cadrul personalului propriu SPO.

Experţii proiectului vor ajuta la dezvoltarea unui model care se doreşte a fi implementat la nivel naţional şi la pilotarea implementării unei soluţii de tip self service pentru persoanele cu deficienţe de vedere – la nivelul

a patru agenţii teritoriale: AJOFM Bihor, AJOFM Prahova, AJOFM Sibiu şi AMOFM Bucureşti. „Bihorul a fost ales printre cele patru agenţii beneficiare ale proiectului datorită rezultatelor bune în angajarea persoanelor cu dizabilităţi. Am angajat 36 de persoane cu dizabilităţi, fiind pe primele locuri pe ţară”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

AJOFM Bihor, fiind centru pilot în cadrul proiectului, a fost dotat cu echipamente şi soft care utilizează dispozitivele self-service adaptate pentru nevăzători. A fost instalat calculatorul Dell împreună cu softul NVRA, cu accesoriile sale şi tastatura Braille, moment în care au fost invitate şi persoane nevăzătoare care au apreciat în mod obiectiv valoarea acestui proiect.

Agenţia invită la sediul din Oradea, str. Transilvaniei, nr. 2 persoanele nevăzătoare interesate de serviciile oferite de AJOFM Bihor sau sunt interesate de un loc de muncă şi au cunoştinte în alfabetul braille. Persoana de contact din cadrul agenţiei este Juca Maricica, consilier superior. Informaţii mai pot fi obţinute la telefon 0359-800.960, int.110.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !