Bolojan nu ştie de contractele oneroase din CET!?

De Călin Corpaş
7Comentarii
CET Oradea se confruntă cu mari probleme
CET Oradea se confruntă cu mari probleme
Deşi administratorul Necula reclamă nereguli găsite în CET, primarul se delimitează.

Primarul Ilie Bolojan susţine că nu este la curent cu contractele oneroase pe care administratorul special, Ionel Stănel Necula, susţine că le-a găsit la CET. „Dacă (Necula) le ştie, să îşi facă treaba!”, s-a rezumat să spună Bolojan, fără să facă alte comentarii.

Stănel Necula reclamă că a găsit la Electrocentrale Oradea SA contracte păguboase pentru societatea de termoficare. Se şi laudă că, în urma negocierilor, a reuşit să facă economii la păcură. „La păcură am reuşit să reducem costurile cu 20% începând din noiembrie. Asta înseamnă peste 7 milioane de lei economie”, exemplifică Necula. Acesta a menţionat şi contractul pentru manipularea pe liniile CFR, unde preţul de 14,6 lei pe oră i se pare umflat, în condiţiile în care acelaşi serviciu se poate cumpăra de la Penitenciar cu 5 lei pe oră pe persoană. Înainte să-l aducă pe Necula de la Brăila, Bolojan anunţase un nou furnizor de cărbune, mai ieftin, din Ungaria. Acesta ar asigura 70% din necesarul de cărbune al Electrocentrale, pentru sezonul rece, restul fiind completat cu cărbunele adus de la Voivozi, respectiv din Oltenia. Potrivit primarului, economia realizată prin achiziţia cărbunelui adus din ţara vecină este de 4,5 milioane de euro pe an.

Ce va face AGA?

Rămâne de văzut dacă descoperirile reclamate de Necula vor ajunge şi în Justiţie. „Eu doar semnalizez. E treaba autorităţii să continue sau nu. AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor n.r.) va decide dacă face sau nu plângere în Justiţie”, se delimitează Necula. Fostul director al CET, Dragoş Gligor, a fost girat de primarul Ilie Bolojan vreme de cinci ani.

Necula: contracte oneroase la CET

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor