Bombă descoperită la Sânmartin

De Alexandra Lăzureanu
Asanare de muniţie
Asanare de muniţie
În prima zi a săptămânii, pompierii bihoreni s-au confruntat cu un incediu şi au asanat muniţie din al Doilea Război Mondial.

În cursul zilei de luni, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost solicitat să desfăşoare o operaţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. Anunţul, sosit în jurul orei 15.15, prin numărul unic de urgenţă 112, semnala descoperirea unor muniţii în incinta unui depozit de colectare materiale feroase din localitatea Sînmartin. Specialiştii pirotehnicieni mobilizaţi la faţa locului au identificat două proiectile de calibru 76 milimetri, o lovitură de aruncător şi o bombă aruncător de calibru 60 milimetri. Muniţia, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18:30, echipajele Staţiei de Pompieri Aleşd au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin de articole vestimentare din localitate. Acţionând cu operativitate, pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, reuşind să limiteze pagubele la o aerotermă şi circa 0,5 metri pătraţi parchet laminat. „Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un aparat electric de încălzit (aerotermă) lăsat sub tensiune” precizează locotenent Camelia Roşca, ofiţerul de presă al ISU Crişana.

Măsuri de siguranţă

ISU Crişana atrage atenţia cetăţenilor asupra măsurilor ce trebuie respectate în cazul descoperirii unor muniţii ori elemente de muniţie: să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate, fără a le atinge ori a schimba poziţia acestora, să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate, să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. „De altfel, în zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice: accesul persoanelor şi animalelor, executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate, aprinderea focului deschis, executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare şi circulaţia vehiculelor” explică locotenent Camelia Roşca.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !