Burse pentru elevii merituoși

De Crina Dobocan
Italienii s-au fotografiat cu beneficiarii burselor
Italienii s-au fotografiat cu beneficiarii burselor
26 de elevi de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au primit fiecare câte 300 de euro de la binefăcători din Italia.

Este al 12 – lea an de când elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” se bucură de bursele de studiu oferite de membrii asociațiilor „Familie e Solidarieta” din Brescia și „Progeto Arcobaleno” din Florența. Și de această dată, binefăcătorii au venit la Oradea pentru a oferi bursele și pentru a se întâlni cu beneficiarii acestora.

Cele 26 de burse, în valoare de 300 de euro fiecare, au fost acordate elevilor merituoși sau cu posibilități materiale limitate, cu sprijinul Asociației Caritatis „Sfântul Nicolae”, coordonată de preotul Gavril Buboi.
Oaspeții din Italia au participat vineri la Sfânta Liturghie, celebrată pentru elevii școlii de episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

Porunca iubirii

„Ce poate exprima mai bine iubirea de aproapele decât a dărui, mai ales atunci când suferința, survenită într-un fel sau altul, ne îmbrățișează strâns… Sunteți din nou aici, după un lung drum, dragi prieteni, luându-vă din timp, pentru a fi cu noi. Ați decis să continuați să susțineți acești tineri ce privesc cu determinare spre viitor, mai ales astăzi când devin conștienți că drumul formării lor nu este unul ușor, că formarea unui caracter puternic și echilibrat cere sacrificii, că rezultatele de durată sunt cele ce necesită multă muncă și, în același timp, că uneori în viață trebuie să pui în aplicare cea mai importantă poruncă: Porunca Iubirii: Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți! Acesta este astăzi îndemnul dumneavoastră, prin tot ceea ce faceți. Tinerii noștri vor lua cu ei această bucurie financiară, dar mai prețioasă decât aceasta, va fi lecția învățată: de a te pune la dispoziția celuilalt fără să aștepți nimic în schimb”, a spus vineri, cu prilejul festivității de acordare a burselor, prof. Antonia Monica Nica, directoarea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea.

Susținătorii programului au acordat bursele și s-au fotografiat cu elevii care au beneficiat de acestea. Totodată, ei au evocat viața persoanelor în memoria cărora au fost acordate aceste burse de studiu.

Elevii și profesorii Liceului Greco-Catolic au fost impresionați de modestia și naturalețea italienilor și de faptul că aceștia „au știut să transforme durerea morții cuiva drag din familia lor în speranța unei vieți mai bune pentru un tânăr”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !