bihon.ro Web analytics

Burse pentru elevii merituoși

Burse pentru elevii merituoși

26 de elevi de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au primit fiecare câte 300 de euro de la binefăcători din Italia.
Scris de Crina Dobocan - 26 de elevi de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au primit fiecare câte 300 de euro de la binefăcători din Italia.

Este al 12 – lea an de când elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” se bucură de bursele de studiu oferite de membrii asociațiilor „Familie e Solidarieta” din Brescia și „Progeto Arcobaleno” din Florența. Și de această dată, binefăcătorii au venit la Oradea pentru a oferi bursele și pentru a se întâlni cu beneficiarii acestora.

Cele 26 de burse, în valoare de 300 de euro fiecare, au fost acordate elevilor merituoși sau cu posibilități materiale limitate, cu sprijinul Asociației Caritatis „Sfântul Nicolae”, coordonată de preotul Gavril Buboi.
Oaspeții din Italia au participat vineri la Sfânta Liturghie, celebrată pentru elevii școlii de episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

Porunca iubirii

„Ce poate exprima mai bine iubirea de aproapele decât a dărui, mai ales atunci când suferința, survenită într-un fel sau altul, ne îmbrățișează strâns… Sunteți din nou aici, după un lung drum, dragi prieteni, luându-vă din timp, pentru a fi cu noi. Ați decis să continuați să susțineți acești tineri ce privesc cu determinare spre viitor, mai ales astăzi când devin conștienți că drumul formării lor nu este unul ușor, că formarea unui caracter puternic și echilibrat cere sacrificii, că rezultatele de durată sunt cele ce necesită multă muncă și, în același timp, că uneori în viață trebuie să pui în aplicare cea mai importantă poruncă: Porunca Iubirii: Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți! Acesta este astăzi îndemnul dumneavoastră, prin tot ceea ce faceți. Tinerii noștri vor lua cu ei această bucurie financiară, dar mai prețioasă decât aceasta, va fi lecția învățată: de a te pune la dispoziția celuilalt fără să aștepți nimic în schimb”, a spus vineri, cu prilejul festivității de acordare a burselor, prof. Antonia Monica Nica, directoarea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea.

Susținătorii programului au acordat bursele și s-au fotografiat cu elevii care au beneficiat de acestea. Totodată, ei au evocat viața persoanelor în memoria cărora au fost acordate aceste burse de studiu.

Elevii și profesorii Liceului Greco-Catolic au fost impresionați de modestia și naturalețea italienilor și de faptul că aceștia „au știut să transforme durerea morții cuiva drag din familia lor în speranța unei vieți mai bune pentru un tânăr”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident în Oradea: Un Audi și un Renault s-au izbit violent
  Accidentul rutier s-a produs vineri după-masă la intersecția străzii Transilvaniei, colț cu Ștefan cel Mare din Oradea. 1

  România

  Accident cumplit în Sibiu: Patru persoane au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită violent de un TIR. Momentul impactului, surprins de camere
  Doi bărbați și două femeie au decedat în urma unui accident cumplit, petrecut vineri dimineață, în municipiul Sibiu. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Managerul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac, notat cu 6,75 pentru proiectul de management
  Chiriac și-a susținut joi proiectul de management, în fața comisiei constiuită prin ordin al președintelui Consiliului Județean Bihor. 3

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă potabilă

  România

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea unei zile libere la vaccinare
  Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză primită, în baza legii care a fost promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reduceri săptămânale şi produse de sezon la KIK, PEPCO, CCC, JYSK, Martes Sport, magazinele din centrul de retail NEST Oradea!
  În această săptămână NEST Oradea (Calea Borșului 2C, lângă Kaufland) vă aşteaptă cu tot felul de produse faine de sezon şi multe reduceri!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bere artizanală pentru toate gusturile la Casa Berarilor Artizani Oradea
  AFLĂ TOTUL DESPRE STILURILE DE BERE

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.