Campanie de informare a lăptarilor

De Simona Albinaru
Remus Moţoc
Remus Moţoc
Vor fi diseminate măsurile care trebuie intreprinse pentru asigurarea conformităţii laptelui crud.

În perioada 10 – 30 iunie reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, desfăşoară o campanie de informare prin care-şi propune să aducă la cunoştinţă producătorilor şi procesatorilor măsurile care trebuie intreprinse, pentru asigurarea conformităţii laptelui crud cu standardele Uniunii Europene.

Scopul campaniei este de a oferi informaţiile necesare celor care cresc un număr mic de animale, astfel încât să-şi poată valorifica în continuare laptele, iar unităţilor de procesare să aplice măsurile necesare pentru a procesa şi vinde în continuare produsele în ţară.

Informaţii

Potrivit ANSVA, se urmăreşte păstrarea locurilor de muncă în domeniu sau crearea de altele noi, creşterea efectivelor de vaci de lapte şi în esenţă o modalitate de a evita implicaţii sociale şi economice nedorite, care ar putea rezulta ca urmare a sistării activităţii unor unităţi de industrie alimentară.

Echipele respective vor avea atribuţii şi responsabilităţi pentru organizarea unor actiuni de informare, în principal a producătorilor care livrează lapte crud la centrele de colectare a laptelui, unităţile de procesare a laptelui autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, precum şi a celor care vând direct laptele crud către consumatorul final, cu privire la criteriile de calitate a laptelui crud, în special la numărul total de germeni şi numărul de celule somatice, precum şi modul în care poate fi atinsă conformitatea laptelui cu standardele Uniunii Europene.

„În cadrul întâlnirilor cu producătorii de lapte vor fi discutate aspecte privind cerinţele de calitate pe care trebuie să le îndeplinească laptele crud, prevăzute de legislaţia Uniunii Europene, regulile de igienă a mulsului ce trebuie respectate de către producători, în vederea obţinerii laptelui conform cu standardele UE. Aspecte practice privind identificarea şi eliminarea din consumul uman a laptelui provenit de la animale bolnave, răcirea şi depozitarea laptelui după muls vor fi de asemenea discutate”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

Din 31 mai 2015, piaţa laptelui din Uniunea Europeană se va modifica fiind eliminat sistemul cotelor de lapte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !