Caritatea si excelenta in Sanatate, premiate

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Caritatea si excelenta in Sanatate, premiate
Evenimentul a fost găzduit de President şi a fost organizat de Fundaţia Sănătatea ta a cărei preşedinte este Camelia Păşcui.

Sumele strânse la această gală vor fi donate pentru două fetiţe care sunt grav bolnave: Roxana Creţ, 13 ani, care a fost operată pentru o tumoare pe creier şi Nemeti Patricia, 12 ani, care o suferă de o boală de imunitate şi care nu răspunde la tratamente. De asemenea, alţi trei copii care au situaţie materială precară vor fi beneficiarii evenimentului caritabil. Gala Sănătatea Ta, aflată la a III-a ediţie, a premiat 75 de invitaţi ai emisiuni Sănatatea Ta: medici, responsabili din Sănătate, primari din Bihor, dar şi artiştişti care prin demersurile lor au susţinut caritatea si excelenţa medicală. Evenimentul a fost deschis de cei mai buni dansatori ai Clubului de dans sportiv Stephany Oradea, perechi finaliste la multe competiţii naţionale şi internaţionale. De asemenea, premierea participanţilor a alternat cu momente de prezentări de modă şi de bijuterii.

Premianţii

Seria premiilor acordate de fundaţia Cameliei Păşcui a debutat în forţă cu secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat. Acesta a fost prezent şi anul trecut la gală cu un mesaj telefonic. De această dată, Raed Arafat a ţinut să îi mulţumească Cameliei, personal pentru iniţiativele ei din domeniul sănătăţii. Actualul secretar de stat a declarat că se simte legat de Oradea pentru că a fost cel de-al doilea oraş, după Târgu Mureş, în care s-a înfiinţat SMURD. Fostul Ministru al Sănătăţii, actualul deputatul Cseke Attila, iniţiatorul primei ediţii a galei, a fost cele de-al doilea premiant al serii. Organizatorii evenimentului nu au uitat să sublinieze că momentul cel mai favorabil Sănătăţii bihorene a fost, de departe, cel în care Cseke Atilla a condus destinele Ministerului Sănătăţii. De numele fostului titular de la Sănătate se leagă: reforma din domeni, dar mai ales fondurile investite în modernizarea şi dotarea Spitalului Municipal din Marghita , dar şi construcţia Centrului Oncologic din Oradea, dacă ar fi să amintim doar câteva dintre realizările actualului parlamentar.

Preşedintele CJ Bihor Cornel Popa, inspectorul general Ioan Baş, chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor primarul Beiuşului Adrian Domocos, fostul primar al Şteiului, Ioan Lucaciu, managerul Spitalului Nucet, Benvenuti, designerul Cătălin Botezatu a fost premiat pentru donaţiile făcute la Miss Crişana 2012, eveniment organizat de Tres Jolie – Viorel Bratu. Camelia Păşcui nu a uitat să-l premieze nici pe acesta din urmă, care la rândul lui a ţinut să premieze orădenii pentru generozitatea lor. Premiul destinat orădenilor a fost ridicat viceprimarul Mircea Mălan. Au fost premiaţi şi managerul spitalelor Judeţean şi Municipal, dr. Gheorghe Carp şi dr. Ovidiu Laurean Pop, cardiologul Mircea Popescu, internistul Ciprian Brisc, neurochirurgul Dumitru Mohan,dr. Gheorghe Romanul, dr. Carmen Pantiş, decanul Facultăţii de Medicină senatorul Florian Bodog, doctorii Gheorghe Bumbu,. Corina Marton, Hadrian Borcea, ginecologul Petru Chitulea, Katalin Babeş, Psiholog Anatol Basarab,Dr. Monica Teaha, dr. Ioana Mircea, dr. Ladislau Ritli, dr. Monica Sabău, dr. Crinela Sandu, dr. Li Shi Gui

dr. Vlad Deac, managerul New Medics, Dacian Foncea, dr. Zoia Bitea, dr. Lucia Daina, dr. Laura Vicaş, dr. Romanul Gheorghe, dr. Morvay Szabo Edina, dr. Mircea Pop, managerul Spitalului Marghita, Aliz Bradacs, dr. Cornel Grozescu,dr. Mircea Popescu, dr. Cornel Grozescu, dr. Amorin Popa, dr. Cristian Serafinceanu.La fel ca şi anul trecut, Dumitru Mohan, a folosit momentul în care a fost premiat pentru a pleda pentru ca medicii să nu mai fie nevoiţi să caute locuri de parcare, atunci când sunt în exerciţiul funcţiunii. Anul trecut renumitul medic spunea că medicii au fost alungaţi din parcarea de la Spitalul Curteanu, acum a cerut să se „retrocedeze” medicilor parcarea Spitalului Judeţean.

Au fost premiaţi şi dr. Claude Alfred Cristian Cristorean, iniţiatorul site-ului www.sanatateataonline.ro şi artiştii care au fost alături de organizatori în evenimente caritabile: Carmen Stoica Band – Carmen Stoica, Radu şi Alexandra Târb , Jessie Baneş, Cornel Borza si Sânziana Toader. În premieră la un astfel de eveniment a avut loc o prezentare de bijuterii Sabion şi de vestimentaţie Sone. Evenimentul a fost Orin.ro, este una din cele mai mari firme pe plan international în domeniul vânzărilor directe, care ofera solutii viabile pentru tratament la domiciliu prin echipamente si dispozitive medicale certificate. Seara s-a încheiat cu un spectacol de artificii oferite de Pyro-Technic Transilvania.

Reuşita galei a fost datorată şi partenerilor: Colegiului Medicilor Bihor, DSP Bihor, FMF Oradea, – Facultatea de Medicină, Colegiului Farmaciştilor, AMSPPR Oradea – Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România.

 

 

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor