Cartierul Rogerius intra-n sapaturi

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Cartierul Rogerius intra-n sapaturi
Cu licitaţia reabilitării magistralelor de termificare adjudecată, orădenii din Cartierul Rogerius se pot aştepta la excavări masive de-a lungul unor artere de circulaţie principale, pe ruta magistralelor I şi III.

Punctul de începere al săpăturilor la Magistrala I este Podul CFR şi traseul continuă de-a lungul întregului Bulevard Dacia până la Muzeu, ne-a informat Ioan Maghiar, funcţionar în cadrul Direcţiei Managementul Proiectelor cu Finanţare Internaţională din Primărie (DMPFI). „De la Muzeu, mai mult incluse câteva ramificaţii în acest contract: de la Menumorut până la Podul Dacia, câteva porţiuni din străzile Roman Ciorogariu şi Mihai Eminescu dar şi reţeaua din strada Muzeului, de lângă Şirul Canonicilor”, spune Ioan Maghiar. Reţeaua va fi completată, în această zonă, cu o buclă care leagă Magistrala I de Magistrala III. În caz de avarie, fiecare dintre cele două magistrale poate fi alimentată din cealaltă.

Pentru Magistrala III se va excava pe ruta străzilor Uzinelor – Centură – Traian Lalescu – Cantacuzino – Stadion. „Va mai fi reabilitată, separat, o porţiune de traseu cuprinsă între Magazinul Crişul şi Spitalul Judeţean. Reţeaua care leagă magistrala de această bucată au fost reabilitate în ultimii zece ani iar în acest contract au fost prinse doar reţelele cele mai învechite”, mai spune reprezentantul DMPFI.

17,5 km

Şantierul ar trebui să înceapă după finalizarea proiectării iar lucrarea trebuie predată până cel târziu pe 31 decembrie 2014. Contractul cere proiectantului şi executantului redimensionarea reţelelor, în concordanţă cu consumul actual, mult mai mic faţă de cel estimat la momentul construirii magistralelor.

Licitaţia înlocuirii celor peste 17,5 km de conducte de magistrală termică a fost câştigată de asocierea de firme Construcţii Bihor cu Energomontaj, cu o ofertă a cărei valoare, 48.908.018 (fără TVA), o plasa pe penultimul loc între cele şase oferte înregistrate.

Comisia de adjudecare din Primărie a descalificat, însă, cinci dintre oferte şi a considerat-o validă, pe lângă cea a asocierii câştigătoare, pe cea a Porr Construct cu Cooperativa Viridia, cu o oferă financiară de 60.400.229 lei (fără TVA). „Această ofertă a fost cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Ofertele celorlalte firme nu au corespuns fie din punctul de vedere al eligibilităţii, fie din punctul de vedere al condiţiilor tehnico-financiare”, este poziţia Primăriei faţă de această licitaţie.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor