Casa de pensii se digitalizează

De Dan Birta
2Comentarii
Prin contul online se evită statul la coadă
Prin contul online se evită statul la coadă
Asiguraţii şi pensionarii pot afla stagiul de cotizare deschizându-şi conturi online la Casa Judeţeană de Pensii Bihor.


Deşi asiguraţii şi pensionarii bihoreni au posibilitatea de a afla informaţiile care-i interesează online, de mai bine de doi ani, ei preferă să se deplaseze la sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor. „În cursul anului 2014, au fost solicitate de către asiguraţi, un număr de peste 20.000 de adeverinţe cu stagiu de cotizare. Doar 458 au solicitat aceste informaţii online”, a declarat Leontin Ţîrle, directorul executiv al CJP Bihor.

Acesta le reaminteşte bihorenilor că, începând cu 01.01.2013, Casa Naţională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii au pus la dispoziţia tuturor asiguraţilor o aplicaţie online unde pot să-şi vizualizeze stagiul de cotizare realizat în sistemul unitar de pensii publice. Aceasta se poate face accesând portalul: www.cnpp.ro.

Pentru a putea obţine informaţiile care-i interesează, asiguraţii trebuie să-şi deschidă un cont pe cnpp.ro. Cei care îşi vor deschide un cont vor avea acces complet la serviciile electronice oferite de Casa Naţională de Pensii Publice, notificări online cu privire la evenimentele referitoare la propria persoană, acces gratuit la informaţii dedicate personal.

Paşi de urmat

Pentru a obţine un cont online trebuie completat un formular în care vor fi înscrise informaţiile de identificare a utilizatorului şi date despre alte persoane fizice sau juridice pe care posesorul contului le va putea administra. Adresa de email furnizată de cetăţean în cadrul formularului va reprezenta utilizatorul de conectare la serviciile electronice gratuite www.cnpp.ro. După completarea cererii, aceasta trebuie tipărită. Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la orice ghișeu al Caselor Teritoriale de Pensii, împreună cu actul de identitate personal și documentele justificative pentru fiecare persoană terţă căreia îi va administra documentele. Un reprezentant al Casei Teritoriale de Pensii va procesa cererea. La activarea contului persoana va primi o informare pe adresa de email furnizată la completarea formularului cu parola. Acestea vor fi comunicate utilizatorului fie direct, fie prin trimiterea pe adresa specificată de acesta.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor