Centrul de zi, aproape de finalizare

Centrul de zi, aproape de finalizare
La Centrul de zi Aleşd pentru persoane vârstnice a avut loc o conferinţă de presă în care a fost prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare şi extindere. Inspectorul de asistenţă socială şi autoritate tutelară Gheorghe Cociorva spune că, la finalul lucrărilor, numărul persoanelor aflate în evidenţa centrului va fi de 700, adică cu 20% mai multe decât în acest moment.

„Dorim ca la finalizarea lucrărilor, în luna august, să avem 60 de beneficiari pe zi la centru”, a subliniat Gheorghe Cociorva.

Lucrările la imobil se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de intervenţie 3.2. Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale. Proiectul care are o valoare totală de 2.084.222,99 lei, beneficiază de o finanţare nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare cu o valoare totală eligibilă de 1.563.746 lei.

Contribuţia beneficiarului fiind de 2% 31.321,26 lei.Obiectivele specifice ale proiectului sunt:extinderea infrastructurii sociale existente cu 88.65 de metri pătraţi, creşterea cu aproximativ 20% a capacităţii centrului de la Aleşd de a oferi asistenţă vârstnicilor, utilizarea resurselor naturale din zonă pentru diversificarea şi îmbunătăţirea cu 50% a calităţii serviciilor sociale oferite.Astfel, prin atingerea acestor trei obiective specifice propuse, se urmăreşte îndeplinirea obiectivului general şi anume reabilitarea şi extinderea infrastructurii sociale existente la nivelul oraşului Alesd.

„Pâna la acest moment s-au realizat următoarele lucrări: s-au finalizat lucrările la acoperiş, lucrarea de conectare la reţeaua de apă termală(săpături, introducerea conductei, executarea totuarului peste traseul termic), executarea fundaţiilor la extindere, execuţia termoizolaţiei exterioare, instalaţia de încălzire interioară, reparaţiil la pereţi şi tavane inclusiv primul strat de zugraveală, recompartimentările interioare pentru grupurile sociale, desfacerea pereţilor în zona intrării principale, zidăria exterioară până la cota planşeului peste parter.De asemenea, în conformitate cu stadiul lucrărilor şi a graficului de implementare s-au derulat activităţile de management de proiect, audit şi publicitate”, spune Gheorghe Cociorva.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !