Cere daune morale de 100.000 de euro de la firmă

De Dan Birta
Reactualizat la:
32Comentarii
Ionel Sorin Moisiuc umblă după dreptate cu Constituţia în mână
Ionel Sorin Moisiuc umblă după dreptate cu Constituţia în mână
Un angajat al unei firme bihorene este nemulţumit că firma nu i-a respectat dreptul la informare.


Cu Constituţia României într-o mână şi cu Codul muncii în cealaltă. Aşa s-a prezentat la Jurnal bihorean un orădean, care, în acest fel, dorea să ne arate că-şi cunoaşte drepturile. Omul şi-a dat în judecată firma la care a lucrat pentru că nu i-a respectat dreptul la informare. Ionel Sorin Moisiuc este nemulţumit de faptul că nu a fost chemat la negocieri pentru semnarea actului adiţional la contractul de muncă.

„Am lucrat la ei trei luni, cu contract pe perioadă determinată. După trei luni, mi-au prelungit contractul printr-un act adiţional la contractul de muncă, prin care eram anunţat de prelungirea contractului cu încă trei luni. Ei erau obligaţi să mă cheme la negocieri nu să mi-l trimită prin asistentul manager”, a precizat orădeanul. Moisiuc este de părere că reprezentanţii firmei Vision Digitech SRL nu au respectat prevederile Codului muncii. Omul şi-a înaintat demisia la 30 decembrie 2014, deşi mai avea contract de muncă până în 7 ianuarie 2015. A depus reclamaţii la Poliţie şi la ITM Bihor. Moisiuc a mai precizat că reprezentanţii firmei erau deranjaţi de faptul că el îşi cunoştea drepturile, una dintre angajatele de la personal declarându-i în faţă: „ferească-ne Dumnezeu de astfel de oameni”.

Daune morale

Ionel Sorin Moisiuc nu se opreşte însă aici şi este hotărât să meargă mai departe „pentru a-şi câştiga dreptatea”. „Doresc să merg cu această firmă în judecată pentru a-mi câştiga dreptatea şi pentru a cere daune morale conform legii”. Daunele morale pe care le solicită se ridică la suma de 100.000 de euro. Ca să ne arate că nu glumeşte, Ionel Moisiuc ne-a precizat că şi-a amanetat verigheta lui şi a soţiei pentru a avea bani de avocat.

Reprezentanţii firmei reclamate cred că bărbatul a acţionat în acest fel pentru că nu i s-a mai prelungit contractul de muncă şi din ianuarie urma să fie concediat. „Noi ne-am îndeplinit toate atribuţiile legale faţă de el cât şi faţă de instituţiile unde ne-a reclamat. El şi-a depus cererea de lichidare în 30 decembrie, deşi mai avea contract până în 7 ianuarie. Ne-am îndeplinit toate obligaţiile contractuale faţă de el”, ne-a declarat Dan Dumitrescu, manager de producţie. Acesta a adăugat că firma are 500 de angajaţi care-şi primesc salariile şi bonusurile la timp.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor