Circulație blocată la Piața Rogerius, încep lucrările la pasajul subteran

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
32Comentarii
Circulație blocată la Piața Rogerius, încep lucrările la pasajul subteran
De luni, nu se va putea circula cu tramvaiul pe la Piaţa Rogerius, din cauza lucrărilor la pasajul subteran ce leagă piaţa de parcare.

OTL anunţă că, începând de luni, 18 iulie 2016 circulaţia cu tramvaie pe liniile 1R şi 1 N se suspendă, având în vedere demararea lucrărilor la pasajul subteran care va lega parcarea subterană de Piaţa Rogerius.

„Rugăm călătorii să utilizeze autobuzele care vor circula pe linia T1, pe traseul B-dul Dacia (cu staţii pe str. Spartacus, Sf.Apostol Andrei, la Dacia Zig-Zag, Pod CFR) – Drum Uzinal Calea Borşului (cu staţii la: CAS, Master, Sogema, Electrocentrale, Parc Industrial, Alumina, Sinteza). La întoarcere autobuzele vor opri în staţiile Alumina, Parc Industrial, Electrocentrale, Sogema, Master, Kaufland continuându-şi traseul pe B-dul Dacia cu staţii la Zig-Zag, Sf.Apostol Andrei, intersecţie B-dul Dacia cu B-dul Decebal, Spartacus.

Pe tronsonul Olosig – Cofetăria Pigalle va circula tramvaiul pendular (cu dublă comandă).

Schita traseu Linia T1 - B-dul Dacia - Sinteza

Începând cu aceeaşi dată, linia 19 nu va mai traversa str. Corneliu Coposu fiind deviată pe B-dul Dacia”, transmite OTL.

În paralel cu lucrările la pasajul subteran, OTL va proceda la înlocuirea de șine pe o lungime de aproximativ 100 de metri, la intersecția străzilor Corneliu Coposu și Transilvaniei, în curbă. Investiția se ridică la aproximativ 300.000 de lei, lucrările urmând să nu dureze mai mult de 4 săptămâni. „Ca să nu deranjăm de două ori, dat fiind că încep lucrările la pasajul subteran, vom înlocui aceste șine. Dacă tot se opreşte circulaţia, vom face această lucrare. În principiu, nu se știe exact cât vor dura lucrările de subtraversare. Însă cu certitudine nu se va circula 2-3 săptămâni, însă probabil că circulaţia tramvaielor va putea fi reluată înainte de definitivarea lucrării la pasajul subteran”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al OTL, Carmen Tocuţ.

Acest pasaj subteran de 4 metri lăţime se va realiza prin subtraversarea străzii Corneliu Coposu, pentru a face legătura din parcare la casa scării principale prevăzute în proiectul pieţei, facilitând astfel accesul din parcare la Piaţa Rogerius.

 32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor