Claudiu Pop – audiente teoretice in teritoriu

Claudiu Pop – audiente teoretice in teritoriu
Prefectul anunţa că va ţine audienţe în teritoriu. În cele din urmă, audienţele s-au dovedit a fi mai degrabă teoretice.

„Vom merge în teritoriu ca să cunoaştem problemele oamenilor. Voi ţine audienţe în diferite oraşe din judeţ la date care vor fi anunţate în prealabil”. Este o declaraţie a prefectului Claudiu Pop, de la finele lunii martie. Prefectul anunţa atunci şi data primei audienţe: 2 aprilie, la Marghita şi afirma că audienţele vor fi săptămânale. Din păcate, Marghita a fost prima şi, până acum, singura audienţă organizată de prefectul Claudiu Pop în teritoriu. Potrivit lui, la audienţa din municipiul bihorean au fost prezenţi „vreo cinci oameni”. Îşi mai trece în cont ca şi audienţă inclusiv o discuţie pe care a avut-o cu sătenii din Popeşti, cu ocazia unei vizite în comună, prilejuită de un alt eveniment.

Scuzele invocate

„Din păcate, nu am reuşit să mă ţin de program”, admitea ieri prefectul, care şi-a găsit, însă, scuze. Transmite că, practic, ministerul i-ar face programul, prin teleconferinţele pe diverse teme la care susţine că trebuie să fie prezent. De aceea, pretinde că nu şi-ar putea ţine audienţele promise în judeţ. Aceasta pe lângă alte obligaţii pe care le are. Cum ar fi prezenţa la Zilele Muzeului Ţării Crişurilor sau la cursurile festive de la Universitate, ca şi exemple de dată recentă…

„Am zis că săptămâna asta încerc să mă duc la Ştei”, ne-a mai spus prefectul Pop, ieri. Asta dacă nu cumva intervine vreo videoconferinţă cu ministerul, care să-l împiedice să se deplaseze în judeţ. De menţionat faptul că videoconferinţele Guvernului cu prefecţii nu sunt nicidecum zilnice, iar acestea sunt anunţate, în mod uzual, din timp.

Subprefectul îl poate înlocui pe prefect la videoconferinţele programate de premier sau de miniştri cu prefecţii. În aceste condiţii, l-am întrebat pe prefectul Pop în ce relaţii este cu subprefectul Cristian Bitea, observându-se faptul că prefectul ţine să fie prezent la toate videoconferinţele cu Guvernul, chiar şi în detrimentul audienţelor promise cu cetăţenii. Pesedistul Claudiu Pop s-a mărginit să spună că are „o relaţie bună” cu subprefectul susţinut de PNL. Şi totuşi, evită să-i delege atribuţii subprefectului. Aşa cum la Consiliul Judeţean este o situaţie similară, dar pe dos: preşedintele PNL, Cornel Popa evită în continuare să le delege atribuţii celor doi vicepreşedinţi: Ioan Mang (PSD) şi Alexandru Kiss (UDMR).

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !