bihon.ro Web analytics

Claudiu Pop - audiente teoretice in teritoriu

Prefectul anunţa că va ţine audienţe în teritoriu. În cele din urmă, audienţele s-au dovedit a fi mai degrabă teoretice.
Scris de erdei - Prefectul anunţa că va ţine audienţe în teritoriu. În cele din urmă, audienţele s-au dovedit a fi mai degrabă teoretice.

„Vom merge în teritoriu ca să cunoaştem problemele oamenilor. Voi ţine audienţe în diferite oraşe din judeţ la date care vor fi anunţate în prealabil”. Este o declaraţie a prefectului Claudiu Pop, de la finele lunii martie. Prefectul anunţa atunci şi data primei audienţe: 2 aprilie, la Marghita şi afirma că audienţele vor fi săptămânale. Din păcate, Marghita a fost prima şi, până acum, singura audienţă organizată de prefectul Claudiu Pop în teritoriu. Potrivit lui, la audienţa din municipiul bihorean au fost prezenţi „vreo cinci oameni”. Îşi mai trece în cont ca şi audienţă inclusiv o discuţie pe care a avut-o cu sătenii din Popeşti, cu ocazia unei vizite în comună, prilejuită de un alt eveniment.

Scuzele invocate

„Din păcate, nu am reuşit să mă ţin de program”, admitea ieri prefectul, care şi-a găsit, însă, scuze. Transmite că, practic, ministerul i-ar face programul, prin teleconferinţele pe diverse teme la care susţine că trebuie să fie prezent. De aceea, pretinde că nu şi-ar putea ţine audienţele promise în judeţ. Aceasta pe lângă alte obligaţii pe care le are. Cum ar fi prezenţa la Zilele Muzeului Ţării Crişurilor sau la cursurile festive de la Universitate, ca şi exemple de dată recentă…

„Am zis că săptămâna asta încerc să mă duc la Ştei”, ne-a mai spus prefectul Pop, ieri. Asta dacă nu cumva intervine vreo videoconferinţă cu ministerul, care să-l împiedice să se deplaseze în judeţ. De menţionat faptul că videoconferinţele Guvernului cu prefecţii nu sunt nicidecum zilnice, iar acestea sunt anunţate, în mod uzual, din timp.

Subprefectul îl poate înlocui pe prefect la videoconferinţele programate de premier sau de miniştri cu prefecţii. În aceste condiţii, l-am întrebat pe prefectul Pop în ce relaţii este cu subprefectul Cristian Bitea, observându-se faptul că prefectul ţine să fie prezent la toate videoconferinţele cu Guvernul, chiar şi în detrimentul audienţelor promise cu cetăţenii. Pesedistul Claudiu Pop s-a mărginit să spună că are „o relaţie bună” cu subprefectul susţinut de PNL. Şi totuşi, evită să-i delege atribuţii subprefectului. Aşa cum la Consiliul Judeţean este o situaţie similară, dar pe dos: preşedintele PNL, Cornel Popa evită în continuare să le delege atribuţii celor doi vicepreşedinţi: Ioan Mang (PSD) şi Alexandru Kiss (UDMR).

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.