Claudiu Pop – uns prefect in fata unei sali arhipline

Claudiu Pop (primul din dreapta) a fost numit prefect
Claudiu Pop (primul din dreapta) a fost numit prefect
Claudiu Pop a fost instalat sambata prefect al Bihorului, de către ministrul de Interne, Ioan Rus. O sală arhiplină a asistat la eveniment. Parcă mai plină ca oricând.

Primari, directori de deconcentrate, consilieri locali şi judeţeni de pe tot eşichierul politic au ţinut să fie prezenţi în înscăunarea lui Pop ca reprezentant al Guvernului în Bihor. Semn că niciun director nu vrea să fie văzut ca o oaie neagră de reprezentanţii Guvernului Ponta în Bihor.

Alături de ministrul Rus şi prefectul Pop, la prezidiul sălii mari a Prefecturii au stat preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, preşedintele PNL Oradea, primarul Ilie Bolojan şi subprefectul Cristian Bitea. Acesta din urmă are acum susţinerea USL, după ce fusese subprefect şi în timpul Guvernului Boc.

În debutul evenimentului, fostul prefect Gavrilă Ghilea le-a mulţumit celor cu care a colaborat, menţionând că a mai colaborat şi în trecut cu Claudiu Pop la Prefectură, atunci când pesedistul era doar subprefect. Apoi, şefa Serviciului Juridic din Prefectură, Alice Lupeş, a dat citire Hotărârii de Guvern prin care Claudiu Pop a fost numit prefect, după care Pop a jurat cu mâna dreaptă pe Biblie şi Constituţie.

În discursul său inaugural, Claudiu Pop i-a asigurat pe cei prezenţi de toată deschiderea sa. A promis „o bună comunicare cu instituţiile”, dialog şi şi-a oferit sprijinul pentru crearea de locuri de muncă în judeţ.

Avertismentele lui Rus

Din capul locului, Ioan Rus a transmis că acest Guvern e unul special, din cauza celor două scrutinuri pe care va trebui să le gestioneze. De altfel, Rus i-a şi trasat lui Pop prioritatea numărul unu: organizarea alegerilor. Cum majoritatea directorilor de instituţii deconcentrate sunt membri PDL, ministrul Rus le-a transmis că se va „atinge” doar de aceia „care nu au competenţa necesară”. De asemenea, Ioan Rus le-a cerut imperativ acestor directori să nu-şi folosească maşinile de serviciu în interes electoral, în această campanie. „Cei ce nu-şi vor face campanie electorală în timpul serviciului, nu vom avea treabă cu ei”, a afirmat Rus.

Discursul ministrului Ioan Rus a fost unul consistent, căpătând accente patetice, pe alocuri. Rus a vorbit despre necesitatea unui alt tip de guvernări, deoarece „altfel stăm în sensul giratoriu şi nu găsim ieşirea”. Deşi a spus din capul locului că „nu tot ce a făcut vechiul guvern nu poate fi acceptat şi continuat”, Rus a asemuit situaţia în care se află acum Guvernul Ponta cu cea a unui şofer a cărui maşină are nevoie de reparaţii capitale. Apoi i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie foarte atenţi pe cine vor alege. „Uitaţi-vă cu atenţie pe cine alegeţi în această primăvară. Alegeţi-i pe cei ce au valoare!”, a spus Rus.

În fine, Rus a mai lansat un avertisment: „Cei ce nu sunt capabili să respecte legea, să promoveze rânduiala în ţara asta, nu au ce căuta între aleşi”, a spus răspicat Rus, susţinând că România trebuie să ajungă o ţară respectată în Europa.

Până la numirea sa ca prefect, Claudiu Pop deţinea funcţia de preşedinte al PSD Oradea. De asemenea, Pop a fost director comercial al Companiei de Apă Oradea. Între 2004 şi 2008 a fost deputat de Bihor.

Claudiu Pop va fi investit prefect

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !