Click-uri pentru casatorii, in noaptea de Rev

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Click-uri pentru casatorii, in noaptea de Rev
Încă pocneau artificiile Revelionului când şi-au programat online căsătoria la Primăria Oradea.

Prima operaţiune în aplicaţia de programare a căsătoriilor, din anul 2013, a fost făcută pe internet, de pe pagina oficială a municipiului – oradea.ro, secţiunea Servicii Online, la 1 minut şi 30 de secunde de la intrarea în noul an.

Primul cuplu care şi-a programat căsătoria, pe anul 2013, a optat pentru a spune «DA» în faţa ofiţerului de stare civilă pe data de 16 iunie, de la ora 12, în Sala Mare a Primăriei Oradea.

 14 în primele zece minute

„De altfel în noaptea de Revelion, în intervalul orar 0:00 – 0:10 (în 10 minute de la miezul nopţii) 14 perechi, respectiv în intervalul orar 0:00 – 01:00 (în prima oră a anului nou) 56 de perechi şi-au rezervat data, ora şi locaţia în care urmează a-şi încheia căsătoria în acest an”, mai informează Biroul de Presă municipal.

Programarea căsătoriilor a fost posibilă, online, începând de la 1 ianuarie, iar la ghişeul Căsătorii din cadrul Compartimentului de Stare Civilă, s-a reluat programul normal începând de ieri, 3 ianuarie.

„Din analiza informaţiilor înscrise de către persoanele interesate, în aplicaţia online de programare a căsătoriei, reiese că majoritatea celor care urmează să spună DA în faţa ofiţerului de stare civilă şi au ales modalitatea de a programa evenimentul pe internet, sunt persoane născute între anii 1980 – 1993, adică de generaţie tânără, care utilizează frecvent calculatorul”, mai transmite municipalitatea.

Tocmai datorită dinamicii utilizării internetului în rândul populaţiei, SPCLEP Oradea utilizează aplicaţii informatice menite să uşureze relaţia administraţie – cetăţean.

Astfel, porădenii mai pot utiliza aplicaţia online de Programare a prezenţei la ghişeu în vederea depunerii cererii şi a actelor necesare pentru obţinerea cărţii de identitate. În acest mod, se evită atât deplasarea cât şi eventualele aşteptări la rând, în faţa ghişeului.).

În ultimele 12 luni, site-ul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Oradea a fost ţinta a 96.000 de interogări privind localizarea punctelor de lucru ale SPCLEP, înregistrarea şi eliberarea actelor de stare civilă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor