Cluburile stau cu bodyguardul la intrare

De Costel Demian
Reactualizat la:
3Comentarii
Atmosfera în Lord's înainte de tragedia Colectiv
Atmosfera în Lord's înainte de tragedia Colectiv
Tragedia Colectiv a schimbat modul de funcţionare al cluburilor orădene. De vreo săptămână a apărut „instituţia” bodyguardului de la poartă.

Până recent, accesul în cluburile orădene era o chestiune care ţinea exclusiv de dorinţa şi posibilităţile financiare ale clienţilor. Aglomerate până la suprapopulare, cluburile nu au impus niciodată, până acum, o limită de clienţi în incinte. De-acum, la intrare, te întâmpină un bodyguard care te roagă respectuos să aştepţi până cineva părăseşte localul. Această tehnică e întâlnită în mai multe cluburi din epicentrul distracţiei orădene – Pasajul Vulturul Negru. După modelul cluburilor din Vest, în faţă la Black Eagle, Lord’s sau Window Pub, erau în weekend cozi de câteva persoane care aşteptau permisiunea bodyguardului înainte să intre în club.

Controale ISU Bihor

În săptămâna 9-15 noiembrie, ISU Bihor a efectuat mai multe controale, 15 dintre acestea fiind efectuate la spaţii din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale din judeţ.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Bihor, căpitan Camelia Roşca, „au fost depistate un număr de 74 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 17 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale, dintre care 43 avertismente şi 15 amenzi în valoare de 78 000 lei.”

Tot în această perioadă au fost primite şi 30 de cereri pentru obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate.

Doar 126 de persoane în Lord’s

Lords-14112015-SzM-188 Atmosfera în Lord’s după aplicarea restricției de locuri ©

Unii dintre proprietarii de localuri au fost forţaţi de controale, alţii s-au autosesizat, cert este că din weekendul trecut, există un control al numărului de clienţi din incinte.

Cel mai vechi local de sub pasaj a pus un afiş cu următorul mesaj: „Conform noilor reglementări I.S.U., în această locaţie nu este permisă prezenţa unui număr mai mare de 126 de persoane concomitent”. Şi aici, un bodyguard se asigură că după ce localul a atins numărul maxim de clienţi nu mai intră şi alţi petrecăreţi până cineva nu iese.

Administratorul Lord’s Pub, Gabor Gondos, ne-a confirmat că autorizaţia ISU datează din 2006 însă că urmează ca aceasta să fie reînnoită şi astfel să fie mărit şi numărul de persoane, în acord cu capacitatea.

Aceeaşi practică e întâlnită şi la Window Pub. Clubul are afişat un anunţ tradus şi în engleză: „Ne pare rău dar am ajuns la numărul maxim de persoane admis în locaţie!” Conform autorizaţiei de la ISU, clubul are o capacitate de doar 200 de persoane. Administratorii localului sunt însă nemulţumiţi de această evaluare şi vor cere o nouă expertiză.

Ne cerem scuze fata de toti clientii localului, dar dorim sa va informam ca in urma controlul care o fost efectuat de…

Posted by Window PUB on Thursday, November 12, 2015

 

Situația se repetă și la unul dintre cele mai în vogă cluburi din oraș, Bali. Dacă până acum nu erau restricții la intrare, acum personalul nu mai primește clienți peste numărul locurilor de la mesele din locație.

Nu se fumează în club

În acest sfârșit de săptămână, unul dintre cele mai importante cluburi din Timișoara a luat o decizie radicală. Concret, petrecăreții care trec pe la Fratelli nu mai au voie să fumeze în incinta localului. Noua regulă a fost deja implementată, iar cei mai mulți vizitatori ai clubului nu au fost deloc dezamăgiți de decizia echipei de conducere.


 

Sunteti de acord ca fumatul sa fie interzis in spatiile publice?

Loading ... Loading ...

 

 

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor