Colegiul Pacienţilor face propuneri

De Otilia Șandor
Colegiul Pacienţilor face propuneri
Recentele modificări aduse Legii Sănătății ar putea avea implicații sociale grave pentru milioane de pacienți care dețin un abonament privat de sănătate, susţin reprezentanţii Colegiului Pacienţilor.

Colegiul Pacienților trage un semnal de alarmă asupra faptului că modificările Legii nr. 95/2006, publicate în Monitorul Oficial în 7 decembrie 2017, subminează economia României și au consecințe grave ce afectează peste 1 milion de pacienți.
„Principalul vătămat va fi pacientul român, căruia i se va impune să nu utilizeze abonamentul pentru serviciile medicale acoperite de pachetul de bază”, afirmă Cristian Sas, președintele Colegiului Pacienților.

Şefii Colegiului Pacienţilor spun că din cauza faptului că speranța de viață în România este cu 5 ani mai mică decât în restul Uniunii Europene, lipsa unui sistem de ambulatoriu pus la punct fiind una dintre cauze, singura alternativă reală a pacientului este abonamentul privat de sănătate.

Şefii Colegiului Pacienţilor spun că este un avantaj pentru angajații din companii care, de cele mai multe ori, primesc abonamentul privat de sănătate ca pe un beneficiu la angajare. Pe termen lung, oferirea acestui serviciu va conduce la o calitate mai bună a vieții și creșterea nivelului de sănătate a populației, zic cei de la Colegiu.

Abonamentul privat ajută la decongestionarea spitalelor publice prin extinderea accesului la servicii medicale de calitate, incluse necondiționat în abonament şi determină creșterea investițiilor în sănătate. Nu în ultimul rând, din abonamentele private provin și investițiile în retenția cadrelor medicale în România, prin oferirea unor standarde similare cu cele din Europa de Vest, zic cei de la Colegiu.

Propuneri

Colegiul Pacienților vine cu soluţii pentru ajustarea normativelor prin modificarea textului propus prin Proiect pentru art. 347 litera h) din Legea 95/2006, privind serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, astfel încât motivele de respingere a modificării să nu fie aplicabile: servicii medicale furnizate sub formă de abonament. Colegiul Pacienţilor îndeamnă la o propunere de lege aferentă pentru modificarea și completarea formei actuale a art. 347 litera h) din Legea 95/2006, prin adaugare la textul existent a unei noi litere (i) care să definească „abonamentul”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !