bihon.ro Web analytics

Colegiul Pacienţilor face propuneri

Reactualizat la:
Recentele modificări aduse Legii Sănătății ar putea avea implicații sociale grave pentru milioane de pacienți care dețin un abonament privat de sănătate, susţin reprezentanţii Colegiului Pacienţilor.
Scris de demeter1 - Recentele modificări aduse Legii Sănătății ar putea avea implicații sociale grave pentru milioane de pacienți care dețin un abonament privat de sănătate, susţin reprezentanţii Colegiului Pacienţilor.

Colegiul Pacienților trage un semnal de alarmă asupra faptului că modificările Legii nr. 95/2006, publicate în Monitorul Oficial în 7 decembrie 2017, subminează economia României și au consecințe grave ce afectează peste 1 milion de pacienți.
„Principalul vătămat va fi pacientul român, căruia i se va impune să nu utilizeze abonamentul pentru serviciile medicale acoperite de pachetul de bază”, afirmă Cristian Sas, președintele Colegiului Pacienților.

Şefii Colegiului Pacienţilor spun că din cauza faptului că speranța de viață în România este cu 5 ani mai mică decât în restul Uniunii Europene, lipsa unui sistem de ambulatoriu pus la punct fiind una dintre cauze, singura alternativă reală a pacientului este abonamentul privat de sănătate.

Şefii Colegiului Pacienţilor spun că este un avantaj pentru angajații din companii care, de cele mai multe ori, primesc abonamentul privat de sănătate ca pe un beneficiu la angajare. Pe termen lung, oferirea acestui serviciu va conduce la o calitate mai bună a vieții și creșterea nivelului de sănătate a populației, zic cei de la Colegiu.

Abonamentul privat ajută la decongestionarea spitalelor publice prin extinderea accesului la servicii medicale de calitate, incluse necondiționat în abonament şi determină creșterea investițiilor în sănătate. Nu în ultimul rând, din abonamentele private provin și investițiile în retenția cadrelor medicale în România, prin oferirea unor standarde similare cu cele din Europa de Vest, zic cei de la Colegiu.

Propuneri

Colegiul Pacienților vine cu soluţii pentru ajustarea normativelor prin modificarea textului propus prin Proiect pentru art. 347 litera h) din Legea 95/2006, privind serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, astfel încât motivele de respingere a modificării să nu fie aplicabile: servicii medicale furnizate sub formă de abonament. Colegiul Pacienţilor îndeamnă la o propunere de lege aferentă pentru modificarea și completarea formei actuale a art. 347 litera h) din Legea 95/2006, prin adaugare la textul existent a unei noi litere (i) care să definească „abonamentul”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tronsonul de autostradă Biharia - Chiribiș, motiv de dispută între constructor și CNAIR
  Situația lucrărilor pe porțiunea de autostradă din Bihor este incertă, după ce au apărut neînțelereri între constructor și autorități. 1

  România

  Orădeanca Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei
  Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei: „Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare”. 9

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.