Combaterea migratiei ilegale

De Alexandra Lăzureanu
Combaterea migratiei ilegale
În luna Mai 2013 poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Oradea au desfăşurat acţiuni pentru descoperirea şi identificarea persoanelor care au încălcat sau despre care se deţin date că intenţionează să încalce normele regimului juridic al frontierei de stat precum şi alte prevederi legale stabilite în competenţă.

De asemenea s-a intensificat supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat a României a prevenirii şi combateri migraţiei ilegale a criminalităţii transfrontaliere, obţinându-se o serie de rezultate, astfel: 278 fapte ilegale săvârşite de 100 de persoane, fiind depistaţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat un număr de 64 migranţi din care: 13 pakistanezi, 4somalezi, 11 afgani, 2 ruandezi şi alte naţionalităţi. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 28.265lei. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii ale statului, bunuri nedeclarate, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 14.930 lei. De asemenea poliţişti de frontieră împreună cu lucrători aparţinând ISCTR Bucureşti au desfăşurat acţiuni comune în PTF Nădlac, Turnu şi Borş care au vizat legalitatea transportului internaţional de călători şi marfă prin punctele de trecere ale frontierei subordonate inspectoratului. Acţiunile desfăşurate au avut ca scop depistarea persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de transport persoane cu mijloace de transport care nu respectă normele minime de siguranţa transportului precum şi descurajarea deţinerii şi transportării valorilor provenite din comiterea de infracţiuni. În urma acestor acţiuni au fost constatate nereguli care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 109.500 lei.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !