Comisar OJPC Bihor, arestat pentru mita

7Comentarii
Comisar OJPC Bihor, arestat pentru mita
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea efectuează cercetări penale faţă de învinuita Afloare Cristina Eugenia, în calitate de comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bihor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare mită, în formă continuată.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada 12 a– 19 iulie 2013, învinuita Afloare Cristina Eugenia, în calitate de comisar în cadrul A.N.P.C. – Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bihor, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la magazinul aparţinând unei societăţi comerciale din Oradea, a pretins în mod injust suma totală de 2.000 lei, din care a primit efectiv suma totală de 1.500 lei, de la reprezentanţii legali ai acestei firme (denunţători în cauză).

Banii au fost primiţi cu titlu de mită pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale, cu valori cuprinse între 3.000 şi 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate la magazinul aparţinând societăţii comerciale sus-menţionate.

La data de 19 iulie, învinuita a primit de la denunţători suma de 500 lei, reprezentând o parte din banii pretinşi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Învinuitei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 19 iulie 2013, procurorii au dispus reţinerea învinuitei pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentată Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor şi S.R.I. – Secţia Judeţeană Bihor.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor