Concedieri în Primărie

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
8Comentarii
Concedieri în Primărie
Poliţia Locală şi Direcţia Juridică sunt cele mai atinse de reducerile de personal.

„Vom avea 17 persoane concediate. Cele mai multe din Primărie, 12 la număr şi cinci de la Poliţia Locală”, a anunţat luni, primarul Ilie Bolojan. Organigrama Primăriei, care cuprinde reducerea de personal şi reaşezarea organigramei executivului local pe un minus de 56 de posturi, intră, azi în dezbaterea Consiliului local. Şapte dintre cei 12 funcţionari ai Primăriei sunt angajaţi ai Direcţiei Juridice, a mai precizat Bolojan.

Edilul pare că a învăţat din experienţa dobândită în urma concedierilor anterioare, când Primăria a fost dată în judecată, a pierdut şi o parte dintre cei puşi pe liber şi-au reluat activitatea. „Dacă dintr-un birou, spre exemplu, se reduce un post de jurist dar în schemă mai funcţionează alţi doi cu aceeaşi calificare, cel disponibilizat va fi desemnat în urma unor interviuri, scris şi oral, organizate de conducerea direcţiei în cauză. Ca să evităm procesele”, justifică Bolojan.

Premieră

Concedierea de personal de la Poliţia Locală Oradea este o premieră, după ce de trei ani încoace edilii au mers pe mărirea schemei de personal şi pe creşterea veniturilor agenţilor. „Putem să ne derulăm activitatea cel puţin la fel de bine ca acum, cu mai puţini agenţi”, crede edilul şef.

Administraţia Imobiliară Oradea(AIO) şi Administraţia Socială Comunitară Oradea nu vor reduce din posturile ocupate, ci doar din cele vacante. În opinia primarului Bolojan, reducerea de personal este necesară din raţiuni de econonie la buget. Întregirea salariilor funcţionarilor publici cu procentele de 25% tăiate anterior ar creşte bugetul cheltuielilor de personal, aşa că s-a procedat la reducerea de personal.

„ASCO a făcut reduceri pe tot parcursul anului trecut. 59 de persoane au plecat fie de bună voie, prin acordul părţilor sau aveau contract pe perioadă determinată şi nu le-a fost înnoit. Nu mai sunt în situaţia de a da oameni afară în acest an. În acest moment, am nevoie de toţi angajaţii”, a declarat, luni, Arina Moş, directoarea ASCO.

ASCO va propune Consiliului local tăierea a 50 de posturi vacante.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor