Concurs cu pompieri voluntari

De Alexandra Lăzureanu
Concurs cu pompieri voluntari
Rezultatele concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Vineri, începând de la ora 8:00, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv Oradea, s-a desfăşurat faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Activitatea, coordonată de către adjunctul inspectorului şef, colonel Temian Gavril, a fost organizată de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor. Prin organizarea anuală a acestei competiţii cu caracter tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, se urmăreşte pe de-o parte, dezvoltarea deprinderilor şi abilităţilor necesare acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, iar pe de altă parte, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a acestor servicii. Fiecare echipaj din cadrul celor cinci servicii voluntare şi cinci servicii private pentru situaţii de urgenţă participante, a avut in componenţă un antrenor (şeful serviciului) şi 10 concurenţi (opt concurenţi şi două rezerve).

S-au întrecut cu dibăcie

Timp de aproximativ şase ore, echipele rivale au făcut o adevărată demonstraţie de dibăcie, implicare şi fairplay, depăşind cu succes obstacolele întâmpinate pe parcursul celor trei probe de concurs:

1. „ Ştafeta 4X100 m”,

2. „Pista de îndemânare şi viteză”

3. „Realizarea dispozitivului de intervenţie”La finalul celor trei etape, rezultatele obţinute de competitori s-au concretizat în următorul clasament:

” Servicii voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ” (SVSU):

Locul I – SVSU POPEŞTI

Locul II – SVSU TILEAGD

Locul III – SVSU SÂNIOB

” Servicii private pentru Situaţii de Urgenţă “(SPSU):

Locul I – SPSU LEMNUL S.C.M.ORADEA

Locul II- SPSU S.C. CARREFOUR ORADEA

Locul III – SPSU OMV PETROM

 

Echipele clasate pe primul loc în cadrul celor două categorii (SVSU Popeşti şi SPSU Lemnul S.C.M.) vor participa la etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, ce se va desfăşura la Cluj, în luna iulie.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !