Condamnă „salopeta de ucenic” impusă tinerilor de către Primărie

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
22Comentarii
Cristian Puşcaş
Cristian Puşcaş
Preşedintele PDL Oradea, Cristian Puşcaş critică strategia municipalităţii şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, de a restrânge claseele de liceu din colegiile tehnice al Oradiei, în favoarea claselor de şcoală profesională.

Administraţia publică locală trebuie să fie un moderator, nu un modelator, crede consilierul local Puşcaş. „Şi aşa avem destui semi-analfabeţi”, transmite Puşcaş, care consideră că un tânăr ce nu are măcar o diplomă de Bacalaureat îşi amanetează viitorul. Şeful PDL Oradea spune că înţelege mesajul Primăriei Oradea, de a îndruma tinerii spre firmele din Parcul Industrial, însă nu înţelege de ce aceştia nu pot face liceul, fiind încurajată doar şcoala profesională. Este acuzată şi lipsa unor dezbateri publice. „De ce administraţia locală îşi arogă rolul de recrutor al forţei de muncă prin măsurile pe care le impune cu de la sine putere şi fără consultări consistente cu toţi factorii implicaţi şi afectaţi?”, întreabă pedelistul.

Şanse amputate?!

Cristian Puşcaş transmite, de fapt, că prin descurajarea studiilor superioare şi îndrumarea tinerilor exclusiv spre meserii ce nu necesită o pregătire superioară, inclusiv viitorul Oradiei este afectat. „De ce municipalitatea intenționează să amputeze şansa unor tineri de a se perfecţiona şi de a evolua intelectual, educaţional şi cultural?

De ce Primăria se angajează să fie intermediar sau furnizor de resursă umană pentru firme multinaţionale ce nu au nici un fel de predictibilitate pentru viitorul acestei comunităţi? Să nu uităm că în trecutul său recent Oradea are experienţa tristă a unor multinaţionale care şi-au închis porţile, lăsând pe drumuri zeci sau sute de oameni şi familiile lor, fără nici un orizont al zilei de mâine, iar acest lucru s-a întâmplat fără ca firmele respective să plătească în vreun fel sau altul pentru acţiunile lor”, susţine arh. Puşcaş, crede crede că, încurajând „salopeta de ucenic” în detrimentul „uniformei de liceean”, administraţia locală îi condamnă pe tineri la „acelaşi destin social şi aceeași condiţie umană mediocră, de subzistență ca şi părinţii lor”.

 22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor