bihon.ro Web analytics

Condamnă „salopeta de ucenic” impusă tinerilor de către Primărie

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Preşedintele PDL Oradea, Cristian Puşcaş critică strategia municipalităţii şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, de a restrânge claseele de liceu din colegiile tehnice al Oradiei, în favoarea claselor de şcoală profesională.
Scris de erdei - Preşedintele PDL Oradea, Cristian Puşcaş critică strategia municipalităţii şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, de a restrânge claseele de liceu din colegiile tehnice al Oradiei, în favoarea claselor de şcoală profesională.

Administraţia publică locală trebuie să fie un moderator, nu un modelator, crede consilierul local Puşcaş. „Şi aşa avem destui semi-analfabeţi”, transmite Puşcaş, care consideră că un tânăr ce nu are măcar o diplomă de Bacalaureat îşi amanetează viitorul. Şeful PDL Oradea spune că înţelege mesajul Primăriei Oradea, de a îndruma tinerii spre firmele din Parcul Industrial, însă nu înţelege de ce aceştia nu pot face liceul, fiind încurajată doar şcoala profesională. Este acuzată şi lipsa unor dezbateri publice. „De ce administraţia locală îşi arogă rolul de recrutor al forţei de muncă prin măsurile pe care le impune cu de la sine putere şi fără consultări consistente cu toţi factorii implicaţi şi afectaţi?”, întreabă pedelistul.

Şanse amputate?!

Cristian Puşcaş transmite, de fapt, că prin descurajarea studiilor superioare şi îndrumarea tinerilor exclusiv spre meserii ce nu necesită o pregătire superioară, inclusiv viitorul Oradiei este afectat. „De ce municipalitatea intenționează să amputeze şansa unor tineri de a se perfecţiona şi de a evolua intelectual, educaţional şi cultural?

De ce Primăria se angajează să fie intermediar sau furnizor de resursă umană pentru firme multinaţionale ce nu au nici un fel de predictibilitate pentru viitorul acestei comunităţi? Să nu uităm că în trecutul său recent Oradea are experienţa tristă a unor multinaţionale care şi-au închis porţile, lăsând pe drumuri zeci sau sute de oameni şi familiile lor, fără nici un orizont al zilei de mâine, iar acest lucru s-a întâmplat fără ca firmele respective să plătească în vreun fel sau altul pentru acţiunile lor”, susţine arh. Puşcaş, crede crede că, încurajând „salopeta de ucenic” în detrimentul „uniformei de liceean”, administraţia locală îi condamnă pe tineri la „acelaşi destin social şi aceeași condiţie umană mediocră, de subzistență ca şi părinţii lor”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.