Congregatia Don Orione a oferit o tabara pentru 50 de copii oradeni

Copiii au petrecut clipe minunate în tabără.
Copiii au petrecut clipe minunate în tabără.
Între 20 şi 27 iunie, Congregaţia Don Orione din Oradea a organizat o tabara de vară pentru 50 de copii orădeni la Rogojel, în judeţul Cluj.

Copiii cu vârste între 6 şi 13 ani s-au simţit foarte bine în decorul natural de la poalele Muntelui Vlădeasa, având un program plin, organizat de cei 14 voluntari plus părintele Mihai Fechetă de la Centrul Don Orione din Oradea. Copiii au fost împărţiţi în grupe, după model cercetăşesc, participând la competiţii şi jocuri tematice, în principal în „căutarea comorii”, care consta de fapt în strângerea legăturilor de prietenie dintre ei sub pretextul concursului pe echipe aflate în competiţie.Dimineţile începeau cu program de înviorare, ca în orice tabara organizată de coordonatorii de la Cercetaşii şi Oratoriul din cadrul Centrului Don Orione.

S-au organizat trei drumeţii, la Pietrele Albe, Valea Frăsinelului şi la un arbore Sequoia gigantea, în timpul cărora copiii au învăţat o mulţime de lucruri interesante despre natură şi cât de important este să o respecte, să nu o distrugă şi să o protejeze. Organizatorii s-au îngrijit nu numai de sănătatea şi bunăstarea fizică a copiilor, ci şi de educaţia lor spirituală, în fiecare zi celebrându-se de la ora 18 o liturghie la care au participat toţi cei din tabara. Serile se încheiau cu spectacole constând în cântece, jocuri şi scenete prin care cei mici îşi puneau în valoare talentele şi creativitatea. La această tabara au participat şi copii fără posibiltăţi materiale. 30% din copii nu au plătit nimic, iar ceilalţi au achitat doar cazarea, toate celelalte cheltuieli fiind acoperite de Congregaţia Don Orione din Oradea.

Un mic Eden la Don Orione0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !