Un mic Eden la Don Orione

Locul de joacă e deschis pentru toţi copiii oraşului
Locul de joacă e deschis pentru toţi copiii oraşului
Curtea Liceului Don Orione a devenit un mic Eden care atrage prichindeii din Ioşia şi nu numai.

Curtea Liceului Don Orione din Oradea a devenit în ultimii ani o adevărată grădină în care vin zilnic sute de copii din toate cartierele pentru a se juca într-un cadru natural civilizat, frumos şi sănătos.

Anul trecut s-a amenajat o mică grădină zoologică unde copiii pot interacţiona cu iepuraşi, iezi, miei, găini, raţe, bibilici, porumbei şi păuni pe care le-ar putea vedea doar la ţară sau la Grădina Zoologică a oraşului, contra cost.

În această primăvară s-au adus mai multe aparate de joacă moderne, cu certificate de siguranţă: patru leagăne, trei tobogane, carusel, diferite aparate pentru căţărat. Ele au fost achiziţionate în urma câştigării unui proiect al NATO Charity Bazaar completat cu fonduri de la Congregaţia Don Orione din Oradea.

Şi prin voluntariat

„Pentru a oferi copiilor condiţii cât mai bune de joacă, membrii şi prietenii Congregaţiei Don Orione au muncit sute de ore şi au reamenajat în această primăvară 3000 de metri pătraţi de spaţiu verde din curtea liceului.

S-au adus 120 de metri cubi de pământ fertil, s-a nivelat şi s-a gazonat curtea din zona de joacă şi a grădinii zoologice, s-au amenajat 130 de metri pătraţi de alei din dale înierbate care să faciliteze accesul spre incintele cu animale şi aparatele de joacă indiferent de condiţiile meteorologice. S-au amenajat jardiniere, s-au plantat zeci de arbori şi arbuşti şi sute de flori perene.

Aceste lucrări au fost posibile în urma câştigării unei finanţări de la Consiliul Local Oradea la concursul de proiecte de mediu din anul 2011 şi a unei sponsorizări din partea firmei Premium Garden”, mai spune preotul Mihai Fechetă din partea Congregaţiei Don Orione.

Liceul Don Orione le mulţumeşte voluntarilor, Consiliului Local şi sponsorilor pentru sprijin şi îi invită pe orădeni să se bucure şi pe mai departe de grădina amenajată pentru toţi copiii oraşului, respectând normele de civilizaţie specifice acestui loc.

C.H.

Zile de sarbatoare la „Don Orione

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !