Connectronics cu studenţii

De Cristian Horgoș
Connectronics cu studenţii
Connectronics strânge legăturile cu studenţii orădeni pentru a crea un departament de design şi test development.

Reprezentanţii Connectronics România au prezentat marţi, studenţilor din anii I şi IV, specializările Electronică aplicată şi Reţele şi software de telecomunicaţii,oportunităţile de dezvoltare profesională în cadrul firmei lor.

Reuniunea a fost iniţiată de conducerea Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de profil. Directorul departamentului, prof.univ.dr.ing. Cornelia Gordan a opinat că „astfel de întâlniri sunt extrem de benefice întrucât noi suntem interesaţi să oferim studenţilor cunoştinţe pe care să le poată aplica cu uşurinţă în viitoarea profesie şi ne dorim totodată sincronizarea acestora cu cerinţele de pe piaţa muncii”

Connectronics România este parte a companiei belgiene Connect Group. Marţi, şeful Departamentului Tehnologic Connect Group, dr. Peter Verrept, le-a explicat studenţilor că firma doreşte să deschidă un nou departament în Oradea pe segmentul de tehnologie care va implica activităţi de design/layout şi test development pornind de la conceptul: «Tehnologia este un serviciu».

Doar la Oradea

„Pentru a crea acest nou departament, la Oradea, singurul oraş din România unde avem linie de producţie, cautăm ingineri. Cei care pe lângă cunoştinţele teoretice pot fi creativi, inovatori şi dedicaţi vor avea cele mai mari şanse de dezvoltare profesională”, a spus dr. Verrept.

Studenţii s-au arătat interesaţi de această oportunitate. Iar pentru a se familiariza cu activităţile companiei, se doreşte iniţierea de cursuri practice în cadrul companiei din Oradea.

Prodecanul Daniel Trip a mulţumit conducerii firmei pentru ajutorul acordat în desfăşurarea activităţii de practică a studenţilor: „aş sublinia că această societate este parte în Comisia de Calitate a facultăţii prin managerul de operaţiuni al Connectronics România, Octavian Mălan, absolvent al primelor generaţii ale specializării Electronică aplicată şi a cărui opinie este esenţială în ce priveşte noile cerinţe de pe piaţa tehnologică.”

În prezent 53 de ingineri angajaţi ai firmei sunt absolvenţi ai celor două specializări amintite.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !