Controale in gospodariile bihorenilor

De Simona Albinaru
Animalele la control
Animalele la control
Vor fi verificate animalele pentru care s-au solicitat subvenţii.

În perioada 3 iunie – 3august reprezentanţii APIA desfăşoară controlul la faţa locului în exploataţiile de ovine şi caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Plăţilor naţionale directe complementare, sector zootehnic, în anul 2013.

În cadrul acestui contro se verifică existenţa reală a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal, identificarea animalelor în conformitate cu legislaţia în domeniu, dar şi corespondenţa dintre efectivul înscris în cerere şi efectivul existent în exploataţie, la data controlului.

„Doresc să-i atenţionez pe cei care au depus cerere că au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de ovine şi caprine pentru care s-a solicitat plata primei pînă la data de 3 august 2013. Animalele găsite la control crotalii sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care generează penalitaţi sau excluderi de la plată, după caz. În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat primă pe cap de animal devine neeligibilă”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Cereri

Numărul cererilor depuse în 2013 pentru PNDC pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine, la APIA Centrul Judeţean Bihor, este de 1.436 din care: 1.226 cereri pentru un număr de 295.380 capete de ovine şi 210 cereri pentru un număr de 14.015 capete de caprine.

De acestă prima pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !