Controale la farmacii

De Otilia Șandor
Controale la farmacii
Un control comun al Direcţiei de Sănătate Publică şi al Casei de Asigurări de Sănătate Bihor se derulează în toate farmaciile din Bihor.


Controlul e comandat din Capitală, pe baza suspiciunii ajunse la Ministerul Sănătăţii, potrivit căreia unele famacii nu ar respecta regulamentul privind compensarea integrală a medicamentelor. Mai exact, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, ar fi auzit că în multe farmacii din ţară se oferă bolnavilor medicamente pe bani, cu aceeaşi substanţă activă în loc să li se ofere medicamentele de pe reţetă.

Preţuri mai mici

Şeful Casa de Asigurări de Sănătate Bihor. Gheorghe Ionuţ, a declarat pentru Jurnal bihorean că este vorba despre un control la toate farmaciile care se află în relaţie contractuală cu CAS Bihor. Dr. Ionuţ a detaliat că acest control vizează două aspecte: dacă farmaciile au toate medicamentele cu denumirile comerciale de pe listele de medicamente ale Ministerului Sănătăţii şi dacă au preţuri cât mai apropiate (cât mai mici) dacă nu egale cu preţurile de referinţă. În plus se verifică dacă farmaciile au stocuri conforme cu legislaţia în vigoare. Referitor la stocuri, farmacista Eugenia Hamza a declarat pentru JB că în cazul în care o farmacie nu deţine pe stoc medicamentul cerut de pe listele de gratuite şi compensate se poate aduce, la cerere, clientului în termen de 24 de ore.

Dr. Ionuţ spune că aceste controale au fost demarate după ce s-au semnalat unele nereguli în alte judeţe şi speră că la farmaciile bihorene nu se vor descoperi neconcordanţe, lipsă stoc şi nici discrepanţe prea mari între preţul de referinţă şi cel de vânzare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !