Controale săptămânale

Controale săptămânale
Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de 1.911.400 de lei și a depistat 274 de persoane care lucrau fără forme legale într-o săptămână.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.464.900 de lei din care 970.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 439 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 446.500 de lei.

„Rezultatele săptămânale, comunicate periodic reprezintă un barometru al activității inspectorilor de muncă, dar mai ales însumarea acțiunilor cu scop de prevenire a accidentelor, a încălcării prevederilor legale din domeniul de competență al Inspecției Muncii. Colaborarea prin protocoale cu alte instituții și organizații reprezentative, plus dialogul cu partenerii sociali ne ajută și determină o schimbare de mentalitate și atitudine care este folositoare întregii societăți”, a preciyat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !