Controalele în exploataţiile zootehnice, finalizate

De Simona Drimbău
Controalele în exploataţiile zootehnice, finalizate
În exploatații zootehnice controlate în Campania 2017 au fost finalizate verificările. Angajaţii serviciului de control, de la Biroul de Inspecție au extras deja eșantionul de supracontrol.

Elemente controlate la faţa locului pentru ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) şi sprijinul cuplat în sector zootehnic (SCZ) la ovine şi caprine: respectarea locaţiei pentru control (comuna/oraşul), declarată de fermier, unde se găsesc ovinele/caprinele solicitate în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile şi pentru ANTZO/ANTZCSCZO/SCZC, de la data limită de depunerea cererii de plată – 15.05.2017.

Pentru ovinele/caprinele solicitate în cerere şi existente la faţa locului, se verifică: existenţa unei crotalii (pentru animalele născute înainte de 01.01.2008) sau a celor două crotalii (pentru animalele născute începând cu data de 01.01.2008) aplicate; corespondenţa dintre numărul şi numerele de identificare ale animalelelor solicitate în cerere , înscrise în RNE şi cele prezente la control; sexul animalului; existența și corectitudinea înscrisurilor din Registrul individual al exploatației; exactitatea înregistrărilor din Registrului individual alexploataţiei deţinut de către solicitant pentru cele 6 luni anterioare controlului/supracontrolului la faţa locului conform documentelor justificative (facturi de vânzare/ cumpărare şi certificate veterinare, formulare de intrare -ieşire a animalelor); extinderea verificărilor controlului asupra înregistrărilor din Registrul individual al exploataţiei deţinut de către solicitant pentru o perioadă de 12 luni anterioare controlului/supracontrolului la faţa locului, în situaţia constatării unor erori la verificarea celor 6 luni anterioare controlului/supracontrolului (după caz).

Pentru vacile de lapte și carne solicitate în cerere şi existente la faţa locului se verifică: existenţa celor două crotalii aplicate şi corespondenţa dintre numărul şi numerele de identificare ale animalelelor solicitate în cerere, înscrise în RNE şi cele prezente la control; înregistrarea în RNE conform Raportului extras în ziua/preziua controlului; paşaportul animalului în original; înregistrarea corectă în Registrul individual al exploataţiei.

Crescătorii de animale trebuie să prezinte la solicitarea inspectorilor APIA adeverința de înscriere în registrul genealogic al rasei pe fiecare animal în parte, contractul de furnizare a laptelului, încheiat pe o perioada de minim 6 luni, în cazul existenţei unei cotei de livrare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !