Copertina noua la legume-fructe in Piata Cetate

De Dan Birta
Sectorul legume-fructe va avea o copertină modernă
Sectorul legume-fructe va avea o copertină modernă
Noua copertină din Piata Cetate va fi executată de către o firmă din Ungaria, care a câştigat licitaţia cu 454.079,14 lei fără TVA.

După ani de zile în care se rugau să nu plouă sau să nu viscolească, comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Cetate îşi vor vedea visul cu ochii. În curând vor avea deasupra tarabelor o copertină.

Licitaţie

„În data de 10.04.2012 a avut loc desfăşurarea procedurii «cerere de oferte» privind contractul de achiziţie publică a lucrărilor de «Instalare copertină uşoară în Piaţa Cetate din Oradea»”, ne-a informat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea.

Valoarea estimată a contractului a fost de 607.214 lei, fără TVA, în urma licitaţiei obţinându-se o ofertă foarte avantajoasă pentru ADP. La licitaţie au participat trei agenţi economici: SC Crito Prod SRL Oradea, SC Siles Exim SRL Oradea şi SC Tars-95 KFT Debrecen. „În urma evaluării celor trei oferte, comisia de evaluare a desemnat câştigătoare societatea SC Tars-95 KFT Debrecen, a cărei ofertă a fost în sumă de 454.079.14 lei, fără TVA, pe locul secund situându-se SC Siles Exim SRL”, a precizat Florin Alexandru. După predarea amplasamentului, SC TARS-95 KFT va avea la dispoziţie trei luni pentru execuţia lucrărilor.

Copertina va fi construită pe schelet metalic. Suprafaţa este împărţită în trei zone: Zona A – 1.980 de metri pătraţi, unde este actualul sector de legume – fructe, Zona B – 314 metri pătraţi, bazarul de lângă sectorul seminţe şi Zona C – 176 metri pătraţi, unde în prezent se comercializează cartofi.

Conducerea ADP Oradea caută în prezent cele mai bune soluţii pentru ca în perioada lucrărilor activitatea comercianţilor să nu fie prea afectată. Cel mai probabil, copertina se va construit pe tronsoane, urmând ca producătorii din zona de lucru să fie mutaţi în această perioadă în hală.

Majoritatea comercianţilor care au mese în zonă sunt mulţumiţi că se face o copertină nouă. „Mă bucur că vom avea condiţii mai bune unde să ne desfăşurăm acivitatea. Bine că se termină cu ţigăneala asta. Când ploa nu mai ştiam cum să ne protejăm pe noi şi marfa”, spune un producător cu vechime de câţiva ani în Piaţa Cetate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !