Cornel Popa, cetatean de onoare al Beiusului

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
A trăit, poate, cel mai emoţionat eveniment din viaţa sa
A trăit, poate, cel mai emoţionat eveniment din viaţa sa
Şeful judeţului a mărturisit, cu acest prilej, că probabil trăieşte cel mai emoţionat moment din viaţa lui. Deşi a mai primit astfel de titluri.

Sărbătoarea de la Beiuş a avut toate ingredientele unei manifestări de zile mari, aşa cum doar beiuşenii se pricep să organizeze. Au fost momente festive, s-a cântat muzică corală- Corul Lyra, au fost momentele solemne la statuia martirilor Ioan Ciordaş şi Nicolae Bolcaş, a defilat garda de onoare şi a fost lansată şi o carte: cea a avocatului Paşcu Balaci- “Scrisorile secrete ale tovarăşului Ivan din Ştei către iubita sa din Moscova”.

Titlul de cetăţean de onoare i-a fost conferit şefului Consiliului Judeţean de către primarul Adrian Domocoş, cu prilejul celei de-a 94 -a aniversări a eliberării municipiului Beiuş de către trupele Armatei Române, la 19 aprilie 1919. La şedinţa festivă desfăşurată în Sala Mare a primăriei au participat senatorul Cristian Bodea, a deputaţii Gheorghe Costin şi Liviu Laza Matiuţă, prefectul de Bihor, Claudiu Pop, şi gazdele evenimentului, primarul Adrian Domocos şi viceprimarul Gabriel Popa. În discursul său, primarul Beiuşului, Adrian Domocoş a reiterat importanţa proiectelor strategice ale oraşului: modernizarea ambulatorului, stadiul lucrărilor pe masterplanul aducţiunii de apă potabilă, canalizare şi staţia nouă de epurare, şi a prezentat perspectiva de dezvoltare a zonei prin realizarea parcului balneoclimateric aflat în faza de proiect tehnic, dar şi eforturile de modernizare a Beiuşului prin posibilitatea unor proiecte pe centre urbane integrate.

În cadrul unui moment solemn, Consiliul Local Beiuş i-a acordat titlul de cetăţean de onoare al municipiului, preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, în semn de recunoştinţă pentru activitatea anterioară, depusă în mandatele de parlamentar, cât şi cea prezentă, în sprijinul dezvoltării municipiului Beiuş.

„Nu pot să dezamăgesc ”

„Trebuie să recunosc că poate trăiesc cel mai emoţionant moment al vieţii mele. De multe ori te simţi jenat când eşti pus în situaţia de a primi o asemenea distincţie şi am trăit momente similare la Rieni, la Pomezeu, la Ştei, la Aleşd sau la Marghita, când de asemenea, am primit titlul de cetăţean de onoare. Beiuşul este un loc aparte, cu oameni caracterizaţi de ataşament, de ardoare, prin fiinţa locului, prin ceea ce înseamnă momente înălţătoare a unor faţă de ceilalţi, cei ce trăiesc aici, faţă de cei care suntem aici şi cei ce nu mai sunt, dar ne privesc de undeva de sus şi aşteaptă de la noi fapte. De aceea, mă aflu astăzi în situaţia de a nu putea să dezamăgesc”, a spus preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa. În discursul său de mulţumire, Cornel Popa a dedicat acest titlu tuturor celor de bună credinţă, care i-au acordat încrederea de-a lungul timpului, în mod deosebit beiuşenilor, şi a asigurat de eforturile consistente care vor fi depuse în continuare pentru proiectele prioritare ale judeţului, precum şi cele ale zonei Beiuşului. Zilele festive şi spectacolele cultural-artistice devenite deja tradiţionale la Beiuş vor avea loc în perioada 10-12 mai.

 

Taguri: ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor