Cornel Popa, Filip şi Bot – in gura PDL Bihor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
10Comentarii
Ionela Bruchental si Adelina Coste
Ionela Bruchental si Adelina Coste
Preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor i se cere chiar demisia. Motivul: gropile din DN76.

După schimbul de replici avut cu liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Ionel Avrigeanu, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, are acum de înfruntat un alt val de critici, venit dinspre principalul partid de opoziţie. Fostul deputat Ionela Pop-Bruchental (PDL) este cea care îl atacă acum pe preşedintele Consiliului Judeţean. Bruchental consideră că primul an de administraţie al lui Popa este unul ratat. Pe cale de consecinţă, aceasta i-ar cere demisia! „Credem că încă nu este prea târziu pentru ca Popa Cornel să-şi prezinte demisia. Aşa ar proceda un om de onoare, dacă şi-a epuizat toate mijloacele fără a-şi convinge camarazii politici de celeritatea şi legitimitatea proiectelor sale”, susţine Bruchental. Militanta PDL îşi „hrăneşte” solicitarea chiar din ultima conferinţă de presă a preşedintelui PNL Bihor, în cadrul căreia Popa nu-şi ascundea dezamăgirea în faţa lipsei de susţinere a Bucureştiului faţă de unele proiecte din judeţul Bihor. Infrastructura deficitară din Bihor stă în fruntea „capetelor de acuzare” la adresa Guvernului USL şi a capului Executivului judeţean. „Deşi Ministerul Transporturilor a fost condus de PNL, Cornel Popa nu a reuşit să obţină nici măcar finanţarea unor banale lucrări de reparaţii pe DN 76”, observă Bruchental, care nu crede că modelul italian din Trentino, privind turismul în ariile protejate, dorit de preşedintele CJ, poate fi implementat la noi, în lipsa unei infrastructuri adecvate.

Colega Ionelei Bruchental, Adelina Coste, a plusat, la rându-i: „Rămânem printre judeţele cu cele mai mici venituri salariale din ţară, dar şi cu cele mai multe investiţii îngheţate”. Coste îi arată cu degetul şi pe parlamentarii USL Petru Filip şi Octavian Bot, plecaţi din PDL: „Aleşi conjunctural în 2012 în alte circumscripţii, nu sunt în stare să facă lobby pentru rezolvarea problemelor majore cu care se confruntă judeţul”.

Scoase de la naftalină

Pe de altă parte, şefa organizaţiei de femei din PDL Bihor laudă guvernele Boc pentru felul în care au susţinut Bihorul! Iată lista realizărilor guvernărilor PDL pentru Bihor, aşa cum sunt ele văzute de Adelina Coste: „infrastructura de sănătate, cea de transport (centura Oradiei, extindere Pod Densusianu, modernizare terminal Aeroport, reabilitare a sute de km de drumuri județene, modernizare drum Boga-Padiş), infrastructura de agrement-cultură (reabilitare Cetatea Oradea, amenajare sediu MTC, amenajare pârtie Vârtop, finalizare contrucţie săli de sport)”. „Vinovaţi” pentru aceste realizări sunt, transmite pedelista, „bihoreanul Vasile Blaga, miniştrii bihoreni ai Sănătăţii, Cseke Attila şi Ritli Ladislau, miniştrii Elena Udrea, Anca Boagiu, etc.”.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor