Cornel Popa il atacă pe Radu Tirle: pista Aeroportului nu are finantare

Cornel Popa il atacă pe Radu Tirle: pista Aeroportului nu are finantare
Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul Cornel Popa, îl atacă pe fostul preşedinte al CJ Bihor, Radu Tirle.

În condiţiile în care Ţîrle şi-a motivat trecerea de la PNL la PDL pentru a primi sprijin guvernamental spre finanţarea proiectelor mari ale judeţului, Popa susţine că proiectul de modernizare a pistei Aeroporului a fost aprobat, dar nu şi finanţat. Printr-un comunicat de presă, Popa arată că în locul aerogării orădene a primit finanţare Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, deşi Oradea avea depus proiectul înaintea Constanţei. Senatorul îşi susţine spusele prin o serie de comunicate ale Ministerului Transporturilor, din care rezultă că ambele proiecte sunt acceptate pentru a fi realizate din fonduri europene, dar finanţare primeşte doar Aeroportul din Constanţa.

Pentru această situaţie, Cornel Popa îl învinovăţeşte pe Radu Ţîrle şi fostul guvern. „Am aflat azi (miercuri – n.r.) că proiectul de modernizare a pistei Aeroportului Oradea nu are deloc finanțarea asigurată, așa cum se tot laudă de mai multe luni domnul Radu Țârle și toți oficialii PDL ce s-au perindat prin județ. (…) Proiectul „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Oradea” a fost depus anul trecut, după cele de la Suceava și Tulcea. Și înaintea celui de la Constanța. Acest fapt este important pentru că regula de analizare a lor a fost ”în ordinea depunerii”.

De atunci proiectul nostru s-a tot aflat în evaluare, deși Suceava (cu pedelistul Flutur la conducere) a obținut avizele în timp record și a semnat contractul încă din toamna anului trecut. Ei bine, deși proiectul nostru are un punctaj de aproximativ 90 de puncte (minimul pentru acceptare este de 40) și deși proiectul de la Constanța a fost respins odată și redepus ulterior, iată că cineva din guvernarea PDL a tras sforile în așa fel încât Constanța să ajungă de pe ultimele locuri în față și să ia finanțarea. Și nu Oradea, așa cum era firesc. Numai că, odată ce Guvernul PDL a dat cele 18 milioane de Euro la Constanța și nu la Oradea, sumele POST 2017-2013 rămase au fost de numai 5 milioane și jumătate de EURO. Cu 13 milioane Euro mai puțin decât avem noi nevoie aici”, se arată în comunicatul candidatului USL.

Speranţa pentru ca Oradea să primească, totuşi, fonduri pentru acest proiect, stătea într-o şedinţă care urma să aibă loc tot miercuri, la Timişoara, când Comitetul de Monitorizare a Programului Sectorial Transporturi putea decide mutarea unor fonduri de la CFR la Aeroporturi.

„O farsă continuă”

În acest context, Popa îl acuză pe Ţîrle că a jucat o „farsă continuă”. „Domnul Radu Țârle a declarat mereu că această finanțare este o prioritate pentru dumnealui, că se ocupă îndeaproape de ea și că totul este o doar o formalitate. Ori, observăm azi că toate acestea au fost vorbe goale. Fostul președinte al Consiliului Județean Bihor s-a ocupat atât de ”bine” de soarta Aeroportului Oradea încât vreun pedelist mai șmecher, sau poate chiar Băsescu, a reușit să forțeze mâna ministrului Transporturilor și să deturneze banii ce se cuveneau Aeroportului Oradea, înainte de a pleca de la guvernare. Fostul președinte al Consiliului Județean Bihor s-a ocupat atât de ”mult” de acest proiect, încât nu a avut habar că s-a luat decizia ca banii să plece la Constanța încă din luna aprilie. Sau poate că domnul Radu Țârle a știut despre toate aceasta, dar a preferat să ne mintă și să pozeze în campanie în salvatorul Aeroportului Oradea?!”, îşi acuză Cornel Popa contracandidatul la şefia Consiliului Judeţean.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor