bihon.ro Web analytics

Cornel Popa il atacă pe Radu Tirle: pista Aeroportului nu are finantare

Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul Cornel Popa, îl atacă pe fostul preşedinte al CJ Bihor, Radu Tirle.
Scris de Călin Corpaş - Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul Cornel Popa, îl atacă pe fostul preşedinte al CJ Bihor, Radu Tirle.

În condiţiile în care Ţîrle şi-a motivat trecerea de la PNL la PDL pentru a primi sprijin guvernamental spre finanţarea proiectelor mari ale judeţului, Popa susţine că proiectul de modernizare a pistei Aeroporului a fost aprobat, dar nu şi finanţat. Printr-un comunicat de presă, Popa arată că în locul aerogării orădene a primit finanţare Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, deşi Oradea avea depus proiectul înaintea Constanţei. Senatorul îşi susţine spusele prin o serie de comunicate ale Ministerului Transporturilor, din care rezultă că ambele proiecte sunt acceptate pentru a fi realizate din fonduri europene, dar finanţare primeşte doar Aeroportul din Constanţa.

Pentru această situaţie, Cornel Popa îl învinovăţeşte pe Radu Ţîrle şi fostul guvern. „Am aflat azi (miercuri – n.r.) că proiectul de modernizare a pistei Aeroportului Oradea nu are deloc finanțarea asigurată, așa cum se tot laudă de mai multe luni domnul Radu Țârle și toți oficialii PDL ce s-au perindat prin județ. (…) Proiectul „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Oradea” a fost depus anul trecut, după cele de la Suceava și Tulcea. Și înaintea celui de la Constanța. Acest fapt este important pentru că regula de analizare a lor a fost ”în ordinea depunerii”.

De atunci proiectul nostru s-a tot aflat în evaluare, deși Suceava (cu pedelistul Flutur la conducere) a obținut avizele în timp record și a semnat contractul încă din toamna anului trecut. Ei bine, deși proiectul nostru are un punctaj de aproximativ 90 de puncte (minimul pentru acceptare este de 40) și deși proiectul de la Constanța a fost respins odată și redepus ulterior, iată că cineva din guvernarea PDL a tras sforile în așa fel încât Constanța să ajungă de pe ultimele locuri în față și să ia finanțarea. Și nu Oradea, așa cum era firesc. Numai că, odată ce Guvernul PDL a dat cele 18 milioane de Euro la Constanța și nu la Oradea, sumele POST 2017-2013 rămase au fost de numai 5 milioane și jumătate de EURO. Cu 13 milioane Euro mai puțin decât avem noi nevoie aici”, se arată în comunicatul candidatului USL.

Speranţa pentru ca Oradea să primească, totuşi, fonduri pentru acest proiect, stătea într-o şedinţă care urma să aibă loc tot miercuri, la Timişoara, când Comitetul de Monitorizare a Programului Sectorial Transporturi putea decide mutarea unor fonduri de la CFR la Aeroporturi.

„O farsă continuă”

În acest context, Popa îl acuză pe Ţîrle că a jucat o „farsă continuă”. „Domnul Radu Țârle a declarat mereu că această finanțare este o prioritate pentru dumnealui, că se ocupă îndeaproape de ea și că totul este o doar o formalitate. Ori, observăm azi că toate acestea au fost vorbe goale. Fostul președinte al Consiliului Județean Bihor s-a ocupat atât de ”bine” de soarta Aeroportului Oradea încât vreun pedelist mai șmecher, sau poate chiar Băsescu, a reușit să forțeze mâna ministrului Transporturilor și să deturneze banii ce se cuveneau Aeroportului Oradea, înainte de a pleca de la guvernare. Fostul președinte al Consiliului Județean Bihor s-a ocupat atât de ”mult” de acest proiect, încât nu a avut habar că s-a luat decizia ca banii să plece la Constanța încă din luna aprilie. Sau poate că domnul Radu Țârle a știut despre toate aceasta, dar a preferat să ne mintă și să pozeze în campanie în salvatorul Aeroportului Oradea?!”, îşi acuză Cornel Popa contracandidatul la şefia Consiliului Judeţean.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor
  La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. 10 si 15.12.2021 - PL Salonta + Rural + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.