Cornel Popa îl somează pe senatorul Bodea!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
6Comentarii
Cornel Popa îl somează pe senatorul Bodea!
Preşedintele PNL Bihor a ajuns să-l pună la colţ în public pe senatorul bihorean care l-a deranjat pe vicepremierul Daniel Chiţoiu.

 Tensiunea a atins cote paroxistice în rândul liberalilor. „Obrăznicia” senatorului PNL de Bihor, Cristian Bodea, la adresa miniştrilor, în acest caz la adresa ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, l-a făcut pe preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, să pună piciorul în prag.

Popa semnează un comunicat emis vineri, 11 octombrie, prin care îl pune la colţ pe Bodea, cel care i-a moştenit colegiul senatorial, după ce i-a fost lui Popa şef de cabinet mai bine de zece ani. În comunicat, şeful PNL Bihor îl somează (!) pe Cristian Bodea „să înceteze”.

Popa vede „declaraţii neconstructive”

Redăm integral comunicatul PNL Bihor, emis de Cornel Popa:

„Filiala PNL Bihor consideră inoportune declaraţiile senatorului Cristian Bodea, opiniile sale fiind rodul unei experienţe personale, deci subiective. I-am pus în vedere senatorului că opiniile sale nu trebuie să afecteze climatul de colaborare dintre Filiala PNL Bihor şi alţi colegi din PNL, pe care îi respectăm şi cu care avem relaţii de colaborare foarte bune.

Înţelegem dificultăţile perioadei de guvernare actuale şi sprijinim eforturile Guvernului României de a căuta soluţii şi încercările sale de a repara efectele dezastruoase ale guvernărilor PDL, cu atât mai mult cu cât avem un ministru din rândurile noastre.

Am reacţionat deja la ultimele declaraţii ale senatorului Cristian Bodea şi i-am pus în vedere că atitudinea sa nu este adecvată, că declaraţiile tăioase la adresa unui coleg de partid nu sunt potrivite şi l-am somat ca acestea să înceteze. Avem convingerea că parlamentarii noştri au înţeles că rezolvarea problemelor cu care se confruntă ca reprezentanţi ai bihorenilor în Parlamentul României stă în discuţii directe şi sincere cu colegii lor din Guvern şi nu în declaraţii publice belicoase, neconstructive”.

Este prima dată când preşedintele Popa ia o atitudine tranşantă împotriva celui cu care a colaborat îndeaproape atâţia ani. Cornel Popa este cel care l-a impus pe Bodea candidat USL în colegiul 2 Beiuş – Aleşd, de unde a ajuns senator.

Şi Varga îl critică pe senator

 Şi Lucia Varga, ministru al Apelor şi Pădurilor şi, în acelaşi timp, deputat PNL în Colegiul 3 Aleşd, a reacţionat la scandalul Chiţoiu – Bodea. Varga l-a criticat pe colegul ei bihorean. „Domnul senator Bodea trebuie să vină cu critici, cu soluții în cadru intern, în interiorul partidului. Nu l-am auzit ridicând astfel de probleme nici în grupurile parlamentare, eu sunt colegă cu dumnealui și la Bihor, nu l-am auzit nici în Biroul Politic Județean punând aceste probleme. Eu cred că trebuie să dăm dovadă de solidaritate când vorbim despre angajamentele pe care Guvernul le are și, până la urmă, pe care USL le are. De asemenea, nu este, din punctul meu de vedere, corect să-ți faci imagine publică atacând membri ai Guvernului”, a declarat Varga, susţinând că USL şi-a luat angajamente pe patru ani şi că în primul an Guvernul USL „a plătit proasta guvernare PD”. „Am plătit și plătim în continuare arierate, cheltuieli angajate de către primari, după părerea mea primari care nu s-au gândit decât la a-și câștiga încă un mandat, nu s-au gândit la angajamentele pe care le fac din punct de vedere financiar”, s-a exprimat Lucia Varga, care crede că PNL este un partid de construcţie. „Vrem să promovăm și să susținem investiții, însă cu răbdare, cu tenacitate vom construi în continuare astfel încât viața românilor să fie mai bună. Nu este, încă o dată vă spun, corect să vii doar cu atacuri, este corect să vii să oferi soluții”, s-a exprimat ministrul promovat de PNL Bihor.

Interesant este că şi în comunicatul său, preşedintele Cornel Popa o pomenise implicit pe ministrul Varga, semn că menţinerea sa în Guvern depinde de comportamentul reprezentanţilor filialei PNL Bihor în cadrul partidului…

Replici tăioase Chiţoiu – Bodea

Reamintim că declaraţiile din această săptămână făcute de senatorul Cristian Bodea au generat o reacţie a mministrului Finanţelor. Bodea anunţase „moartea fondurilor guvernamentale” şi faptul că „România este în comă financiară”. În replică, Chiţoiu catalogase aceste anunţuri ca fiind „declaraţii iresponsabile, care pot avea urmari grave” pentru „imaginea României în ansamblu”. Pentru Chiţoiu, Bodea este „un om fără expertiză”, ce încearcă să-şi facă imagine denigrând Guvernul. Ministrul a oferit câteva date ce ar avea rolul de a demonstra viabilitatea financiară a ţării. „În ceea ce priveşte totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF în primele 8 luni, avem un grad de realizare de 98,82% (114.967.05 mil. lei) a programului de încasări venituri bugetare comunicat de Ministerul Finanţelor Publice (116.340,93 mil lei). Acest lucru înseamna o depăşire cu 4,81%, cu 5.277,59 mil. lei în cifre absolute mai mult decât în perioada similară a anului 2012”, comunică Chiţoiu, care anunţă că „voi solicita analizarea afirmaţiilor senatorului Bodea şi asumarea unei decizii de natură să stopeze astfel de declaraţii iresponsabile”.

În replică, Cristian Bodea îl intreabă pe “vicepreşedintele PNL, viceprim-ministru, ministrul Finanţelor Publice, ministru interimar al Economiei şi deputatul” Daniel Chiţoiu cu ce a denigrat „dream-team-ul guvernamental” şi se oferă să-l scoata pe acesta „la aer, ca prea mult l-a tinut FMI-ul la socotitoare”. FMI pe care Bodea îl bănuie că s-ar oferi, la o adică, să-l angajeze pe Chiţoiu! Reacţia lui Cornel Popa a venit după această din urmă replică a lui Bodea, emisă în prima parte a zilei de 11 octombrie.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor