Cornelia Deiac a realizat baremul pentru CE 2014

De Gavril Nutiu
Cornelia Deiac va participa la CE de la Zürich FOTO: ALL-ATHLETICS.COM
Cornelia Deiac va participa la CE de la Zürich FOTO: ALL-ATHLETICS.COM
Etapa a 4-a a CN de atletism în aer liber pentru seniori şi tineret a consemnat, cu puţine excepţii, evoluţii şi rezultate în general modeste pentru sportivii orădeni.


Cea mai bună performanţă îi aparţine Corneliei Deiac (CSU CSM Oradea, antrenor Virgil Preda), care s-a situat pe locul secund în proba de săritură în lungime, cu 6,60 metri, rezultat prin care şi-a îndeplinit baremul de participare la Campionatul European de senioare (programat Zürich – Elveţia, în luna august). „Săritura în lungime este cea mai puternică probă din România la ora actuală. Avem în ţară nu mai puţin de cinci săritoare care au sărit peste 6,55 metri, realizând astfel baremul de calificare la Europene. Doar patru vor avea însă dreptul de participare. Cornelia se află printre ele”, a afirmat antrenorul Virgil Preda.

O altă atletă orădeană care s-a remarcat este Dorina Körözsi (CS Crişul, antrenor Kádas Károly, sponsor Simona Kádas), situată pe locul 2 la 400 metri cu 54,81”, respectiv pe locul 3 la 800 metri cu 2′ 03,74”. „Dorina este în progres faţă de concursurile anterioare. Ea va participa la 13 iulie la un concurs internaţional, la Hilversum (Olanda – n.r.), unde va lua startul atât la 400, cât şi la 800 metri, iar apoi va urma etapa finală a Campionatului Naţional. Noi sperăm să-şi îmbunătăţească timpii şi să se apropie sau să realizeze baremul pentru Campionatul European, mai ales la 800 metri, care este de două minute şi trei secunde”, ne-a declarat antrenorul Kádas Károly. În proba de 400 metri graduri, Vlad Zima (CSU Oradea) a ocupat locul 3, cu timpul de 63,44”.

Ceilalţi sportivi orădeni participanţi la etapa a 4-a a CN nu s-au clasat pe podium: Ion Vasile (CSU CSM) – locul 5 la săritura în înălţime cu 1,95 m, Andreea Bortoş (CSU) – locurile 7 la 400 m cu 59,78” şi la 800 m cu 2′ 20,63”, Sergiu Foltuţ (CSU CSM) – locul 7 la săritura în lungime cu 6,46 m, Costică Mureşan (CSU) – locul 7 la săritura cu prăjina cu 3,30 m.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !