Creşa 2, în reparaţii capitale

De Cristina Ghilea
În septembrie, muncitorii ar trebui să se retragă de pe amplasament, promite executantul
În septembrie, muncitorii ar trebui să se retragă de pe amplasament, promite executantul
Clădirea din strada Grădinarilor 8 a fost înnoită şi are un grad superior de eficienţă energetică.

În baza unui contract în valoare de peste un milion şi jumătate de lei, unitatea preşcolară din Velenţa va intra în noul ciclu de învăţământ complet renovată. Lucrarea este terminată în proporţie de 90% şi plătită de beneficiar pe sfert, deocamdată. Executant este Dumemix SRL.

„Lucrările au început încă de anul trecut şi constau din reparaţii capitale la acoperiş, recompartimentări ale spaţiilor în aşa fel încât să corespundă fluxurilor interne ale creşei şi grădiniţei. Trei grupe vor fi aici, două de creşă şi una de grădiniţă, cu intrări separate. La subsol sunt încăperile şi depozitele pentru spălătorie şi călcătorie”, spune Tunde Benyovski , director adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).

Pe lângă acestea, s-a montat izolaţie termică de 10 cm pentru îmbunătăţirea bilanţului termic al clădirii. La interior, toată tâmplăria a fost înlocuită cu una de aluminiu.

Conform pretenţiilor AIO, lucrările din subsol au vizat îmbunătăţirea circuitului rufelor la spălătorie astfel: rufele pot ajunge direct în uscătorie iar apoi direct în călcătorie de unde sunt distribuite, la nivelul parterului, către cele trei grupe de copii. Pentru a nu se intersecta circuitul rufelor murdare cu cel al rufelor curate se stabileşte un orar distinct între cele două circuite. Subsolul mai cuprinde un atelier de întreţinere, un depozit de scule, un punct termic şi şapte magazii.

La parter au fost propuse investiţii constructive şi recompartimentări în urma cărora a rezultat funcţionarea celor trei grupe, a câte 20 de copii fiecare. Astfel fiecare dintre încăperi are următoarele elemente funcţionale: triaj cu 20 de dulăpioare, două mese de înfăşat şi un lavoar, sală de joacă cu acces din triaj, sală de mese cu 20 de locuri, dotată cu oficiu şi spălător pentru veselă, grup sanitar dotat cu patru lavoare mici, două vase WC mici, două văniţe şi două boxe: una pentru material şi ustensile de curăţenie şi un robinet iar cealaltă pentru dezinfecţia oliţelor cu duş.

În zona administrativă a clădirii, lângă curtea de lumină s-a amenajat un izolator cu trei pătuţuri, cu acces din coridor, cu grup sanitar propriu.

La nivelul acoperişului s-au desfiinţat coşurile de fum, cele de ventilaţie de la fosta bucătărie, s-a înlocuit integral învelitoarea şi şipcile şi au fost montate elemente de consolidare şi aerisire. Dotarea cu mobilier a creşei-grădiniţe din Velenţa rămâne la decizia Administraţiei Sociale Comunitare Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !