Cristian Pușcaș, opozant, dar şi colaborator al Primăriei

Cristian Puşcaş
Cristian Puşcaş
Cristian Puşcaş (PDL) va face Opoziţie în Consiliul Local. El are la activ două contracte derulate cu municipalitatea.

Cristian Puşcaş va fi propus de PDL pentru demnitatea de consilier local. Puşcaş vine să ocupe locul lăsat liber de Dorin Corcheş, plecat din PDL în Partidul Conservator. Înaintea sa, pe lista PDL fuseseră Emeric Ienei şi Ionel Bungău. Primul a refuzat însă această calitate, iar Bungău nu mai este membru PDL. De profesie arhitect, Puşcaş criticase acerb, cu două săptămâni în urmă, noul proiect lansat de municipalitate pentru reamenajarea Pieţei Unirii, considerându-l a fi kitsch. „Mai lipsesc piticii de grădină!”, declara Puşcaş despre proiectul prezentat de viceprimarul Mircea Mălan.

Sinagogă şi palat

Cristian Puşcaş a derulat contracte cu municipalitatea orădeană, pentru două clădiri din Centrul Istoric: este vorba despre Sinagoga Neologă Sion, situată pe malul Crişului şi despre Palatul Moskovitz, de pe pietonalul străzii Republicii. Puşcaş susţine, însă, că acest aspect nu îl face incompatibil cu demnitatea de consilier local. „Nu sunt incompatibil, pentru că aceste contracte au fost încheiate. Au fost contracte publice, vizibile pe site, am participat la licitaţii ca orice cetăţean”, declară arhitectul.

Pentru Palatul Moscovitz, Puşcaş semnase un contract cu Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor, fondată de Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean. Acesta a vizat proiectarea noii faţade a clădirii. „Da, a fost prin încredinţare directă, dar a fost procedură publică, pe site. E vorba despre aproape 15.000 de euro. A fost o afacere a Primăriei şi a investitorului, care a încercat să-şi treacă parte din cheltuielile de la faţadă pe Primărie, pentru că este şi în interesul oraşului. Astfel, m-au determinat să fac un contract cu Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor, în care să îmi plătească echivalentul proiectului de faţadă, prin Primărie”, a ţinut să ne precizeze Cristian Puşcaş.

La Sinagoga Sion, arhitectul a realizat proiectul tehnic de reabilitare şi consolidare, dar şi de reconversie a incintei sinagogii în sală de concerte şi punct de informare turistică. „Oferta mea a fost de 26.000 de euro. Am proces verbal de predare a lucrărilor de la Primărie, pentru ambele proiecte. Pentru Sion, am fost plătit acum vreo lună”, a mai transmis Cristian Puşcaş.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor