CSC Sînmartin se retrage

De Teodor Biriş
Capăt de drum pentru CSC Sînmartin
Capăt de drum pentru CSC Sînmartin
Echipa bihoreană clasată pe locul 6 în Seria a V-a renunţă la locul din Liga 3!


Numărul echipelor bihorene din eşaloanele superioare este în continuă scădere. După FC Bihor, care se confruntă cu problemele financiare arhicunoscute şi aşteaptă o minune de la investitorul anonim, o altă formaţie este la un pas să se retragă din competiţie.

Este vorba de CSC Sînmartin, grupare care a ocupat locul 6 după primul sezon jucat în Liga a III-a. Primăria şi Consiliul Local Sînmartin nu mai sunt dispuse să susţină singure financiar echipa din Liga a III-a, iar cum sponsori nu s-au înghesuit de-a lungul sezonului soarta pare pecetluită. „Şansele sunt mici ca CSC Sînmartin să continue în Liga a III-a. Totuşi, un răspuns final vom primi la sfârşitul aceste săptămâni când este programată o şedinţă de Consiliu Local. Eu am pregătit o informare legată de clubul de fotbal şi atunci consilierii vor decide dacă mai participăm sau nu în Liga a III-a. Consilierii locali vor da răspunsul final”, a explicat Virgiliu Bocşan, preşedintele CSC Sînmartin.

Jucătorii sunt liberi

Acesta a mai adăugat că începând cu data de 1 iunie toţi jucătorii de la CSC Sînmartin au devenit liberi de contract, dar că fiecare şi-a primit drepturile financiare cuvenite la zi, fie că a fost vorba de salarii sau prime. „Nimeni nu a rămas cu restanţe financiare, fie că a fost vorba de jucători sau antrenori”, a spus Bocşan.

Unii dintre jucători au plecat la muncă în străinătate, cazul lui Grosu în Germania, Chira a ajuns la CS Oşorhei, iar restul îşi caută echipe.

Iminentul colaps este confirmat şi de antrenorul Florin Farcaş. „Chiar dacă nu s-a comunicat oficial încă, ultimele discuţii au fost că echipa nu se mai înscrie în Liga a III-a. Şi mie mi-a expirat contractul cu CSC Sînmartin, sunt antrenor liber şi îmi caut de lucru. Ne pare rău că s-a ajuns aici, dar asta este situaţia. Păcat de grupul frumos care s-a format la CSC Sînmartin. Sper ca jucătorii să-şi găsească angajamente cât mai bune”, afirmă Farcaş.

În aceste condiţii e greu de crezut că consilierii locali din Sînmartin vor vota altceva decât retragerea echipei din Liga a III-a, astfel că Bihorul va mai fi reprezentat doar de CS Oşorhei şi nou-promovata Luceafărul Oradea. Fotbalul din Sînmartin va rămâne doar cu echipa care activează în Ligii a V-a.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !