Cu politistii in vacanta

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Cu politistii in vacanta
Poliţiştii au demarat o nouă campanie de informare destinată creşterii gradului de siguranţă a elevilor în vacanţă.

Vacanţa de primăvară, prin specificul ei, presupune deplasarea copiilor în zone de agrement, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice, poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori de infracţiuni. De aceea este necesar ca să se desfăşoare activităţi informativ – preventive, pe diverse paliere: siguranţă rutieră, dispariţii de minori, delincvenţă juvenilă, modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii, siguranţa pe internet, comportamente antisociale etc. Astfel, în perioada 8 – 12 aprilie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitate vor derula o serie de activităţi cu caracter preventiv în care vor fi implicaţi elevii. Scopul campaniei îl constituie creşterea gradului de informare a elevilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale, grupul ţintă vizat fiind copiilor cu vârste între 7 şi 18 ani.

Informaţi şi preveniţi

Principalele acţiuni ale poliţiştilor de prevenire bihoreni vizează transmiterea de informaţii cu caracter preventiv în cadrul unor întâlniri organizate cu beneficiarii campaniei, organizarea de întâlniri pentru transmiterea de mesaje destinate prevenirii violenţei în şcoli, comportamentelor antisociale, delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, siguranţei pe internet, vor prezenta filme tematice şi dezbateri pe problematica abordată în cadrul acestora, vor distribui materiale informativ-preventive şi vor organiza concursuri cu tematică preventivă.Tematica prezentată în cadrul campaniei se va axa pe siguranţa pe internet, cu accent pe avantajele, pericolele şi riscurile mediului virtual, prezentarea factorii favorizanţi şi a măsurilor de protecţie pe care fiecare utilizator trebuie să le adopte pentru a evita victimizarea în mediul online, prevenirea comportamentelor antisociale precum şi prevenirea accidentelor rutiere în care copii pot fi implicaţi. Discuţiile vor fi orientate spre pericolele pe care lumea reală le întinde tinerilor, iar copiilor li se vor prezentata capcanele spre care vârsta adolescenţei îi poate conduce, consecinţelor legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social), diferitelor situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi a măsurilor de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situaţii de victimizare.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor