Cunosc arta de a recita din Eminescu

De Veronica Bursaşiu
Cunosc arta de a recita din Eminescu
Este vorba despre elevii Şcolii Dacia Oradea, care se bucură de instruirea dascălilor de excepţie de la catedra de Limba română.


„Între romanticii europenii, Mihai Eminescu deţine prin vremea spaţiul şi viziunea despre lume pe care le reprezintă, un loc aparte ”. Aşa argumentează elevii de ce a devenit deja o tradiţie la Şcoala Dacia să-i dedice un minispectacol poetului naţional de fiecare dată, pe 15 ianuarie. „Serbările pe care noi, românii, le consacrăm lui Mihai Eminescu, la împlinirea a 165 de ani de la naşterea lui pe pământ românesc, au o triplă semnificaţie: ele cinstesc în egală măsură pe poetul care a dat verbului şi versului românesc mlădierea cântecului, pe scriitorul care a lăsat în paginile scrisului său mărturia înaltei sale personalităţi şi pe cetăţeanuul care, în ciuda unei vieţi publice zbuciumate, a pus în împlinirea îndatoririlor sale obşteşti pregătirea cea mai temeinică, perseverenţa şi modestia cea mai cuceritoare ”, a spus în preambulul evenimentului eleva Fana Jula.

Şi în acest an biblioteca şcolii a fost neîncăpătoare pentru copiii din clasele a V A, a V-a D, a VI-D, a VII-a B şi a VII-C. Aceştia au readus în prezent câteva dintre marile teme ale creaţiei eminesciene, precum şi versuri închinate marelui poet. În acest an dascălii şi elevii de la Dacia au avut invitaţi speciali în cadrul programului organizat: pe copiii de la Centrul Special de Educaţie Incluzivă Orizont Oradea. Participarea dascălilor de la CSEI Orizont: Gina Popa, director adjunct, Cruceru Loredana -profesior educator şi Dindelşegan Anca Profesor educator a a avut loc în cadrul proiectului educativ derulat în Programul naţional SNAC „Împreună, totul e mai uşor! ”, proiect în care Școala Dacia şi CSEI Orizont sunt partenere şi care este coordonat de profesorul de matematică Monica Bercea şi prof.- educatorAnca Dindelegan. Elevii de la CSEI Orizont prezenţi la eveniment au fost: Mălan Denisa, Mălan patricia, Lakatos Toxana, din VII B şi Farcaş Alexandra şi Farcaş Iosef din clasa a VI B. Momentele artistice oferite de elevii de la Şcoala Dacia au fost susţinute de : Goţia Dan, Guliaş Roberta, Rebeca Baciu, , Negruţ Alexia, Dindelegan Sebastian Raica Marcus, Gherman Tudor, Gorgan Darius, Boloş Andrei, Ban Cristian, Cuc Vladimir, Petrişor caius, Hurmuzache Dana, Ciubotaru Patricia, Jula Daria, Marian Daria, Nistor alexandra, Niculită Sebastian. Reuşita programului artistic e rezultatul colaborării dacălilor de la catedra de Limba română de la Şcoala Dacia. Lăcrămioara Cabai, director adjunct, Diana Crişan, Monica Moza, Anca Fetea şi Diana Simina.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !