Cupa Crater XCO – concurs de ciclism montan internaţional lângă Oradea

Reactualizat la:
Cupa Crater XCO – concurs de ciclism montan internaţional lângă Oradea
Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează, în data de 30-31 Iulie 2016, a şasea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor, denumit „Cupa Crater XCO” lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţii Betfia.

 

Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată ca şi un concurs UCI Class 2 înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni.poster_XCO

În cursul anilor acest concurs a devenit una dintre cele mai importante întreceri de acest gen din ţară, la startul competiţiei prezentându-se cei mai buni sportivi din ţară şi din străinătate (la ediţia din 2015 au participat concurenţi din cinci ţări: Polonia, România, Slovacia, Ukraina, Ungaria).

Mulţumită Sponsorului Principal al evenimentului Car Cover SRL organizatorii o să răsplătească primii zece concurenţi profesionişti cu 1200 de Euro (conform cerinţelor internaţionale) şi pe amatori cu 3600 Lei.

De asemenea participanţii care confirmă participarea până la data de 21 iulie vor primi în pachetele de start pantaloni de ciclism special creaţi pentru acest eveniment de Sponsorul Bellotto:

Cupa Crater 2015 pantalon 3D

O altă noutate reprezintă faptul că traseul de anul trecut a suferit unele modificări (fiind mult îmbunătăţit), astfel spectatorii vor avea şi mai multe posibilităţi de a admira îndemănarea participanţilor în zonele spectaculoase.

Competiţia de ciclism montan „Cupa Crater XCO” se va organiza după regulamentul de Cross-Country Olimpic (XCO). Disciplina de Cross-Country Olympic (XCO) este una dintre cele 4 discipline olimpice de ciclism si singura proba olimpică dintre probele de mountainbike. Lungimea traseului este de aproximativ 4,5 km cu 250 m diferenţă de nivel cumulat pe tur. Include atât porţiuni de coborâri tehnice cât şi urcări, pe alocuri cu pante peste 25%. Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte.

Primii 10 clasaţi dintre sportivii licenţiaţi-Elite vor acumula puncte UCI, necesar pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni şi tot primii 10 concurenţi de la categoria Elite vor fi premiaţi în bani conform regulamentului impus de UCI.

Se vor acorda premii constând în bani atât la profesionişti cât şi la Amatori, bonuri de cumpărături (Benvenuti), produse, cupe şi medalii. Vo fi premiaţi separat şi cei mi buni concurenţi şi concurente din Bihor cu servicii pentru maşină (la Nortemeco) abonamente la sală (la Heredeu Gold Gym)

Program

Vineri 29 iulie va avea loc inspecţia traseului de către delegatul tehnic venit din Portugalia.

Sâmbătă 30 iulie sunt programate antrenamentele oficiale

Duminică 31 iulie – competiţia propriu zisă. Competiţia profesioniştilor va începe de la ora 12, precedată de la ora 10 de competiţia rezervată amatorilor.

Pentru înscrieri şi mai multe informaţii accesaţi:

– pagina web: www.velosportoradea.ro/cupa-crater-xco-betfia

– pagina facebook: http://www.facebook.com/velosportoradea

– eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/1771839056379530/0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !