bihon.ro Web analytics

Cupa Crater XCO – concurs de ciclism montan internaţional lângă Oradea

Reactualizat la:

Cupa Crater XCO – concurs de ciclism montan internaţional lângă Oradea

Reactualizat la:
Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează, în data de 30-31 Iulie 2016, a şasea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor, denumit „Cupa Crater XCO” lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţii Betfia.
Scris de Demian - Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează, în data de 30-31 Iulie 2016, a şasea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor, denumit „Cupa Crater XCO” lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţii Betfia.

 

Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată ca şi un concurs UCI Class 2 înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni.poster_XCO

În cursul anilor acest concurs a devenit una dintre cele mai importante întreceri de acest gen din ţară, la startul competiţiei prezentându-se cei mai buni sportivi din ţară şi din străinătate (la ediţia din 2015 au participat concurenţi din cinci ţări: Polonia, România, Slovacia, Ukraina, Ungaria).

Mulţumită Sponsorului Principal al evenimentului Car Cover SRL organizatorii o să răsplătească primii zece concurenţi profesionişti cu 1200 de Euro (conform cerinţelor internaţionale) şi pe amatori cu 3600 Lei.

De asemenea participanţii care confirmă participarea până la data de 21 iulie vor primi în pachetele de start pantaloni de ciclism special creaţi pentru acest eveniment de Sponsorul Bellotto:

Cupa Crater 2015 pantalon 3D

O altă noutate reprezintă faptul că traseul de anul trecut a suferit unele modificări (fiind mult îmbunătăţit), astfel spectatorii vor avea şi mai multe posibilităţi de a admira îndemănarea participanţilor în zonele spectaculoase.

Competiţia de ciclism montan „Cupa Crater XCO” se va organiza după regulamentul de Cross-Country Olimpic (XCO). Disciplina de Cross-Country Olympic (XCO) este una  dintre cele 4 discipline olimpice de ciclism si singura proba olimpică dintre probele de mountainbike. Lungimea traseului este de aproximativ 4,5 km cu 250 m diferenţă de nivel cumulat pe tur. Include atât porţiuni de coborâri tehnice cât şi urcări, pe alocuri cu pante peste 25%. Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte.

Primii 10 clasaţi dintre sportivii licenţiaţi-Elite vor acumula puncte UCI, necesar pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni şi tot primii 10 concurenţi de la categoria Elite vor fi premiaţi în bani conform regulamentului impus de UCI.

Se vor acorda premii constând în bani atât la profesionişti cât şi la Amatori, bonuri de cumpărături (Benvenuti), produse, cupe şi medalii. Vo fi premiaţi separat şi cei mi buni concurenţi şi concurente din Bihor cu servicii pentru maşină (la Nortemeco) abonamente la sală (la Heredeu Gold Gym)

Program

Vineri 29 iulie va avea loc inspecţia traseului de către delegatul tehnic venit din Portugalia.

Sâmbătă 30 iulie sunt programate antrenamentele oficiale

Duminică 31 iulie – competiţia propriu zisă. Competiţia profesioniştilor va începe de la ora 12, precedată de la ora 10 de competiţia rezervată amatorilor.

Pentru înscrieri şi mai multe informaţii accesaţi:

– pagina web: www.velosportoradea.ro/cupa-crater-xco-betfia

– pagina facebook: http://www.facebook.com/velosportoradea

– eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/1771839056379530/

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.